Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για το Σάββατο 28/10/2017 - Επιδείνωση του καιρού

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας ανήμερα της επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας:

Σάββατο 28/10/2017:

Τοπικές βροχές πριν το ξημέρωμα στα Δωδεκάνησα που βαθμιαία τα εξασθενήσουν. Παράλληλα, από νωρίς το πρωί βροχές θα σημειώνονται και σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης, καθώς και του Βορείου Ιονίου. Σταδιακά τα φαινόμενα θα μετατοπίζονται νοτιότερα, και προς το μεσημέρι θα επηρεάζονται η Θράκη, τοπικά η Μακεδονία, το Βόρειο Αιγαίο, η Θεσσαλία, η Ήπειρος κι η Κεντρική και Δυτική Στερεά. Το απόγευμα τα φαινόμενα θα εντοπίζονται στο Αιγαίο (στις Κυκλάδες πιθανώς να σημειωθεί και καταιγίδα) και τη Στερεά, ενώ πρόσκαιρα ίσως επηρεαστεί κι η Πελοπόννησος. Το βράδυ πλέον τα φαινόμενα θα περιορίζονται στο Νότιο και Νοτιοανατολικό Αιγαίο. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Βορειοδυτικής Χώρας από τα 1700 μ. και πάνω.
Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις, που το απόγευμα θα πυκνώσουν και ίσως δώσουν πρόσκαιρες σποραδικές ασθενείς βροχές στα Βόρεια.
Η κίνηση των φαινομένων ανά εξάωρο σύμφωνα με το προγνωστικό μοντέλο GFS
Θερμοκρασία: Σε πτώση στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας
Άνεμοι: Ενισχυμένοι Β-ΒΔ στο Ιόνιο, Δ μέτριας έντασης στο Νότιο Αιγαίο που έπειτα θα ενισχυθούν σε βοριάδες στο μεγαλύτερο τμήμα του πελάγους.

Επιμέλεια: Γιάννης Δραβίλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου