Τρίτη, 7 Νοεμβρίου 2017

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Τετάρτη 08/11/17 - Σοβαρή επιδείνωση του καιρούΣοβαρή επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας αύριο, Τετάρτη.

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας:

Τετάρτη 08/11/2017:

Βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές μετά τα μεσάνυχτα σε ολόκληρο το Ιόνιο και τα νησιά του, που βαθμιαία προς το ξημέρωμα θα εισχωρούν στην Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο. Από το πρωί, τα φαινόμενα θα έχουν επεκταθεί στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας, κι ειδικότερα θα επηρεάζονται η Ήπειρος, η Δυτική Μακεδονία, η Θεσσαλία, η Δυτική και Κεντρική Στερεά κι η Πελοπόννησος, ενώ και στο Ιόνιο τα φαινόμενα τοπικά θα συνεχίζονται. Το μεσημέρι ο άξονας των φαινομένων θα μετατοπίζεται σταδιακά ανατολικότερα, και ώρα με την ώρα οι βροχές κι οι καταιγίδες στον κεντρικό ηπειρωτικό κορμό θα περιορίζονται εξασθενούμενες, με μοναδική εμμονή στο Βόρειο Ιόνιο. Ισχυρές καταιγίδες περιμένουμε στο εσωτερικό της Κεντρικής Μακεδονίας. Το απόγευμα, τα φαινόμενα με τη μορφή πλέον βροχών και τοπικών καταιγίδων (στη θάλασσα) θα επηρεάζουν την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, καθώς και τη Θράκη, ενώ ασθενή φαινόμενα θα παρατηρούνται και στο Ιόνιο. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν πλήρως μέσα στη νύχτα. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κεντρικής και Βόρειας Χώρας κατά μέσο όρο πάνω από τα 2000 μ. Χαλαζοπτώσεις αναμένονται, αρχικά σε μεγάλο μέρος της Δυτικής και Κεντρικής Χώρας, κι έπειτα στο Αιγαίο.
Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις, που νωρίς το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα σημειωθεί πρόσκαιρη καταιγίδα. Τα φαινόμενα θα προσεγγίσουν το Νομό από τα Δυτικά, τοπικά ίσως είναι ισχυρά, και θα συνοδεύονται από πλούσια ηλεκτρική δραστηριότητα, ενώ πιθανώς να παρατηρηθεί νέφος τύπου shelf cloud ή και χαλαζόπτωση. 
Πού θα σημειωθούν βροχές/καταιγίδες στο πρώτο μισό της Τετάρτης σύμφωνα με το προγνωστικό μοντέλο GFS
Θερμοκρασία: Σε μικρή πτώση στη Δυτική και Βόρεια Χώρα, σε μικρή άνοδο στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας
Άνεμοι: Ισχυροί Δ στο Ιόνιο, Νοτιάδες στο Αιγαίο, που έπειτα θα στραφούν σε Β-ΒΔ.

Επιμέλεια: Γιάννης Δραβίλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...