Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για τη Δευτέρα 18/12/17 - Κρύο και χιόνια

Αξιόλογη ψυχρή εισβολή θα επηρεάσει επηρεάσει τη χώρα μας, και κυρίως τη Βόρεια Ελλάδα τη Δευτέρα.

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας:

Δευτέρα 18/12/2017:

Νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα, που πριν το ξημέρωμα θα δώσουν φαινόμενα στη Δυτική Χώρα, και πιο τοπικά στα Δωδεκάνησα. Στη Δυτική Χώρα, και ειδικότερα στην Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τοπικά στην Πελοπόννησο, τα φαινόμενα θα έχουν τη μορφή χιονιού από τα 1200 μ. περίπου και πάνω, ενώ χαμηλότερα θα σημειώνεται ασθενής βροχή. Το πρωί τα φαινόμενα βαθμιαία θα επεκτείνονται ανατολικότερα (στη Θεσσαλία και την Κεντρική Στερεά), ενώ υετοφόρες ζώνες θα οργανώνονται και στο Βόρειο Αιγαίο. Χιονοπτώσεις θα σημειώνονται στην Ήπειρο και τη Θεσσαλία από τα 1000 μ. και πάνω, ενώ σε Στερεά και Πελοπόννησο από τα 1200 μ. και πάνω. 
Με πράσινες αποχρώσεις η διαταραχή που θα επηρεάσει τη χώρα μας
Το μεσημέρι, πλέον, οι βροχές θα επηρεάζουν την Πελοπόννησο, την Κεντρική και Δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία, τοπικά την Ήπειρο, καθώς και τη Μακεδονία. Χιονοπτώσεις θα σημειώνονται στα ορεινά των προαναφερθέντων περιοχών, στη Δυτική Μακεδονία τα υψόμετρα χιονόπτωσης σταδιακά θα κατεβαίνουν ακόμα και στα 800 μ., ενώ στην Ανατολική Μακεδονία πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειώνονται ακόμα και στα 600 μ. Στον Άθω θα σημειωθούν πυκνές χιονοπτώσεις από τα 1000 μ. και πάνω. 
Εκτιμώμενη χιονόστρωση το πρωί της Τρίτης σύμφωνα με το προγνωστικό μοντέλο GFS (ενδέχεται να υπάρξουν σημαντικές αποκλίσεις λόγω χωρικής ανάλυσης)
Από το απόγευμα τα φαινόμενα σταδιακά θα περιορίζονται ανατολικότερα, και πλέον θα επικεντρώνονται εντός του Αιγαίου, καθώς και στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Παράλληλα ορεογραφικές χιονοπτώσεις θα συνεχίσουν να σημειώνονται σε ορισμένα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας, που όμως σύντομα θα σταματήσουν. Το βράδυ οι βροχές θα είναι τοπικά έντονες στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο, ενώ στη Θράκη πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειώνονται περίπου από τα 500 μ. και πάνω. Στην Ανατολική Θράκη, μέσα στη νύχτα η ένταση των φαινομένων θα δώσει πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε μηδενικά υψόμετρα!

Καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα τη Δευτέρα
Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις, με πιθανότητα΄να ψιχαλίσει πρόσκαιρα το μεσημέρι, ενώ νιφάδες ίσως παρατηρηθούν στην κορυφή της Πάρνηθας.

Θερμοκρασία: Σε πτώση σε ολόκληρη τη χώρα
Άνεμοι: Ενισχυμένοι ΒΔ στο Ιόνιο, ισχυροί ΝΔ στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, από μεταβλητές διευθύνσεις στο Βόρειο Αιγαίο

Επιμέλεια: Γιάννης Δραβίλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου