Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Παρασκευή 22/12/17 - Χιόνια έως τα πεδινά



Χειμερινή υποτροπή έχει ήδη παρουσιάσει ο καιρός σε μεγάλο τμήμα της χώρας.

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας:

Παρασκευή 22/12/2017:

Βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά και πρόσκαιρα στα ημιορεινά της Πελοποννήσου, της Αν. Στερεάς και της Εύβοιας, χιονοπτώσεις στην Κεντρική Στερεά και τοπικά στη Θεσσαλία, καθώς και βροχές τοπικά στις Βόρειες Κυκλάδες και τη Δυτική Κρήτη πριν το ξημέρωμα. Το πρωί τα φαινόμενα θα συνεχιστούν στις προαναφερθείσες περιοχές, με τάση να επεκτείνονται περαιτέρω προς το Κεντρικό Αιγαίο και τη Θεσσαλία. Το μεσημέρι η κατάσταση θα διατηρηθεί ως προαναφέρθηκε, με τα φαινόμενα, ωστόσο, να επεκτείνονται και στο Βόρειο Αιγαίο και τη Δυτική Στερεά. Το απόγευμα και το βράδυ τα φαινόμενα βαθμιαία θα εντείνονται στις Κυκλάδες, ενώ σε Πελοπόννησο και Στερεά θα εξασθενούν, με τα επίπεδα χιονόπτωσης, ωστόσο, να πέφτουν ακόμη χαμηλότερα καθώς οδεύουμε προς τη νύχτα.
Ιδιαίτερα μεγάλα ύψη χιονιού θα δεχθούν μέσα στη μέρα τα ορεινά της Πελοποννήσου, καθώς και άλλες, πεδινές περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας.
Εκτιμώμενο ύψος χιονόστρωσης το βράδυ της Παρασκευής σύμφωνα με το προγνωστικό μοντέλο GFS


Στην Αττική περιμένουμε βροχές, και πριν το ξημέρωμα τοπικές χιονοπτώσεις στα Βόρεια του Νομού από τα 450 μ. περίπου και πάνω, με νιφάδες πρόσκαιρα να επιβιώνουν και χαμηλότερα, πιθανώς με τη μορφή χιονόνερου. Μέσα στη μέρα τα επίπεδα χιονόπτωσης θα ανέβουν πρόσκαιρα, για να ξαναβρεθούν σε χαμηλά επίπεδα το βράδυ, οπότε και ίσως τα φαινόμενα προλάβουν να μετατραπούν σε χιόνι και αρκετά χαμηλά στη Δυτική Αττική.
Μέγιστες θερμοκρασίες την Παρασκευή σύμφωνα με το προγνωστικό μοντέλο GFS

Θερμοκρασία: Σε πολύ χαμηλά επίπεδα σε Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, σε ανεκτά επίπεδα σε Κρήτη και Δωδεκάνησα.
Άνεμοι: Ισχυροί βοριάδες στα πελάγη

Επιμέλεια: Γιάννης Δραβίλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου