Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας έως την Τετάρτη 03/01/18 - Η πρώτη κακοκαιρία του 2018

Η πρώτη κακοκαιρία του 2018 αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα μας την Τρίτη και την Τετάρτη.

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας:

Τρίτη 02/01/2018:

Νεφώσεις σε σχεδόν ολόκληρη τη χώρα και βροχές μέσα στη νύχτα και πριν το ξημέρωμα στα Νησιά του Ιονίου (κυρίως στα Βόρεια), στην Ήπειρο, και τοπικά στην Αιτωλοακαρνανία και την Αχαΐα, καθώς και σε περιοχές της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας κοντά στα σύνορα. Το πρωί ο καιρός θα βελτιωθεί, όμως από νωρίς το μεσημέρι τοπικές ασθενείς βροχές θα σημειώνονται στα Δωδεκάνησα. Παράλληλα, τοπικές καταιγίδες θα σημειώνονται στο Ιόνιο, επηρεάζοντας και τα Νησιά, με τάση βαθμιαία να επεκτείνονται με τη μορφή βροχών στην Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο. Το απόγευμα και το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν ακόμη ανατολικότερα, επηρεάζοντας επίσης τη Δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Κεντρική Στερεά και μεγαλύτερο μέρος της Πελοποννήσου. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κεντρικής και Βόρειας Χώρας (πλην Μακεδονίας και Θράκης), περίπου από τα 1200 μ. και πάνω.
Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις, τοπικά αυξημένες που γύρω στα μεσάνυχτα προς Τετάρτη θα δώσουν βροχές.

Οι περιοχές στις οποίες θα σημειωθούν βροχές/καταιγίδες την Τρίτη σύμφωνα με το προγνωστικό μοντέλο ICON
Θερμοκρασία: Σε μικρή πτώση στη Δυτική και Βορειοδυτική Χώρα, χωρίς αξιόλογη μεταβολή στις υπόλοιπες περιοχές
Άνεμοι: Ισχυροί Δ στο Ιόνιο, ενισχυμένοι ΝΔ στο Νότιο Αιγαίο, ασθενείς από μεταβλητές διευθύνσεις στο Βόρειο Αιγαίο

Τετάρτη 03/01/2018:

Βροχές μέσα στη νύχτα και πριν το ξημέρωμα στο Ιόνιο και το μεγαλύτερο μέρος του Αιγαίου, καθώς και στην Αν. Στερεά. Από το πρωί τα φαινόμενα στο Ιόνιο και την Αν. Στερεά θα περιορίζονται, ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο θα συνεχιστούν έως και το βράδυ, όπου θα περιοριστούν εξασθενούμενα στα ανατολικά τμήματα του πελάγους.
Στην Αττική περιμένουμε βροχές μετά τα μεσάνυχτα, και χιονοπτώσεις στα ψηλά της Πάρνηθας. Από το πρωί ο καιρός θα βελτιωθεί. 

Θερμοκρασία: Σε πτώση σε ολόκληρη τη χώρα
Άνεμοι: Ισχυροί ΒΔ στο Ιόνιο, ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο

Επιμέλεια: Γιάννης Δραβίλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου