Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

Επιδείνωση του καιρού με βροχές και χιόνια - Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Πέμπτη 04/01/18

Η δεύτερη κακοκαιρία του 2018 θα επηρεάσει τη χώρα μας την Πέμπτη, με βροχές, καταιγίδες και χιόνια.

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας:

Πέμπτη 04/01/2018:

Βροχές ήδη από νωρίς πριν το ξημέρωμα σε Ήπειρο, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησο, Δυτική και Κεντρική Μακεδονία και Θεσσαλία, ενώ καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα σημειώνονται στο Ιόνιο και τα Επτάνησα. Το πρωί τα φαινόμενα θα επηρεάζουν τις προαναφερθείσες περιοχές, συμπεριλαμβάνοντας αυτή τη φορά ολόκληρη τη Θεσσαλία, καθώς και την υπόλοιπη Στερεά και τμήμα του Δυτικού Αιγαίου. Ήδη από αργά το πρωί τα περισσότερα φαινόμενα θα έχουν μετατοπιστεί εντός του Αιγαίου, και πλέον θα επηρεάζονται τα περισσότερα νησιά του Αιγαίου, η Θεσσαλία, η Αν. Στερεά και τμήμα της Πελοποννήσου, ενώ λίγες βροχές θα επηρεάζουν το Κεντρικό Ιόνιο και τα παράλια της Ηπείρου. Το μεσημέρι θα επηρεάζεται κυρίως το Αιγαίο, ενώ λίγα ασθενή φαινόμενα θα παραμένουν στην Αν. Θεσσαλία, την Αν. Στερεά και την Αν. Πελοπόννησο, που βαθμιαία όμως θα υποχωρήσουν. Στο Αιγαίο οι βροχές και οι οι τοπικές καταιγίδες θα διατηρηθούν και το απόγευμα εξασθενούμενες, ωστόσο από το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. 
Οι περιοχές στις οποίες θα σημειωθούν βροχές/καταιγίδες κατά τη διάρκεια της Πέμπτης σύμφωνα με το προγνωστικό μοντέλο ICON της Γερμανικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας


Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν πριν το ξημέρωμα κατά μήκος της Οροσειράς της Πίνδου περίπου από τα 1100 μ. και πάνω, στα Ορεινά της Πελοποννήσου από τα 1300 μ. και πάνω, ενώ στη Δυτική Μακεδονία κατά μέσο όρο από τα 700 μ. και πάνω, τοπικά και ακόμα χαμηλότερα. Το πρωί οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν στα ορεινά της Μακεδονίας, καθώς και στα ημιορεινά της Νότιας Θεσσαλίας και της Κεντρικής Στερεάς, όπου χιονοπτώσεις θα σημειωθούν ακόμα και στα πεδινά.
Προβλεπόμενη χιονοκάλυψη το απόγευμα της Πέμπτης σύμφωνα με το προγνωστικό μοντέλο ICON της Γερμανικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας
Στην Αττική περιμένουμε βροχές από το πρωί έως και νωρίς το μεσημέρι, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Πάρνηθα από τα 700 μ. και πάνω και στην Πεντέλη από τα 900 μ. και πάνω.

Θερμοκρασία: Σε μικρή πτώση στα Βόρεια και τα Κεντρικά, σε μικρή άνοδο στα Δυτικά και τα Νότια
Άνεμοι: Ισχυροί ΒΔ στα πελάγη

Επιμέλεια: Γιάννης Δραβίλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου