Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

Βαρομετρικό χαμηλό "Κρέοντας": Ισχυρές βροχές και καταιγίδες την Πέμπτη και την Παρασκευή 15-16/02/18

Το βαρομετρικό χαμηλό "Κρέοντας" θα επηρεάσει τη χώρα μας κατά τη διάρκεια της Πέμπτης και της Παρασκευής με τοπικά έντονα καιρικά φαινόμενα.

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας:

Πέμπτη 15/02/2018:

Βροχές και τοπικές καταιγίδες πριν το ξημέρωμα στα Νησιά του Ιονίου, που βαθμιαία θα επεκτείνονται ανατολικότερα και θα επηρεάζουν την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο. Το πρωί τα φαινόμενα θα συνεχίσουν να κινούνται ανατολικότερα και θα επηρεαστούν επιπλέον η Θεσσαλία, η υπόλοιπη Στερεά, η υπόλοιπη Πελοπόννησος, η Κρήτη απ’ άκρη σ’ άκρη, καθώς και οριακά η Δυτική Μακεδονία. Το μεσημέρι οι βροχές και οι τοπικές καταιγίδες θα μετατοπίζονται προς το Αιγαίο, ωστόσο τοπικά φαινόμενα θα συνεχίσουν να σημειώνονται στην Πελοπόννησο, ενώ τοπικά ισχυρά φαινόμενα θα εμμένουν στη Θεσσαλία και την Κεντροανατολική Στερεά. Το απόγευμα τα φαινόμενα βαθμιαία θα περιορίζονται στο Ανατολικό Αιγαίο όπου και θα εξασθενούν, ενώ ισχυρές βροχές θα παραμένουν στη Θεσσαλία και την Κεντροανατολική Στερεά. 
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Πελοπόννησο και την Αττική από τα 1000-1200 μ. περίπου και πάνω, στην υπόλοιπη Στερεά από τα 800 μ. περίπου και πάνω, στη Θεσσαλία από τα 500 μ. περίπου και πάνω, στην Ήπειρο από τα 600 μ. περίπου και πάνω, και στη Δυτική Μακεδονία τοπικά ακόμα και στα 300-400 μ.
Στην Αττική περιμένουμε τοπικές βροχές από νωρίς το πρωί, που αργά το πρωί και προς το μεσημέρι θα ενταθούν, ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθεί και πρόσκαιρη καταιγίδα. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το μεσημέρι, με τον καιρό, ωστόσο, να παραμένει τοπικά άστατος και για το υπόλοιπο της ημέρας. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην κορυφή της Πάρνηθας.
Οι περιοχές στις οποίες θα σημειωθούν βροχές/καταιγίδες σύμφωνα με το προγνωστικό μοντέλο ICON της Γερμανικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας
Θερμοκρασία: Σε μικρή πτώση στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας
Άνεμοι: Ενισχυμένοι από διάφορες διευθύνσεις στα πελάγη

Παρασκευή 16/02/2018:

Βροχές τοπικά ισχυρές πριν το ξημέρωμα στη Θεσσαλία και την Κεντροανατολική Στερεά, καθώς και διάσπαρτα φαινόμενα σε Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο. Το πρωί τα φαινόμενα της Θεσσαλίας θα υποχωρήσουν νοτιότερα εξασθενούμενα, οπότε βροχές θα σημειωθούν και στην Αν. Στερεά, ενώ οι βροχές θα συνεχίζονται και στο Νότιο Αιγαίο. Το βράδυ τα φαινόμενα θα επιμείνουν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
Στην Αττική περιμένουμε εκ νέου βροχές το πρωί, έπειτα από πρόσκαιρο διάλειμμα, που ωστόσο σύντομα θα υποχωρήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί.

Θερμοκρασία: Σε μικρή άνοδο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας
Άνεμοι: Ισχυροί βοριάδες στα πελάγη

Επιμέλεια: Γιάννης Δραβίλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου