Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

Πρόγνωση καιρού Αττικής για το Σάββατο 16/06/2018 - Βροχές και καταιγίδες

Πηγή φωτογραφίας: antisimvatikos.blogspot.gr
Άστατος θα καταστεί ο καιρός το Σάββατο στην Αττική, με τα φαινόμενα τοπικά να είναι έντονα.

Πρόγνωση καιρού Αττικής:

Σάββατο 16/06/2018:

Άστατος καιρός ήδη από πριν το ξημέρωμα, με τοπικές μπόρες ή και πρόσκαιρες καταιγίδες στα Βόρεια του Νομού και διάσπαρτες νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές. Το πρωί τα φαινόμενα θα συνεχίσουν διάσπαρτα να επηρεάζουν τα Βόρεια του Νομού, ωστόσο βαθμιαία τοπικές μπόρες θα σημειώνονται και στις υπόλοιπες περιοχές. Σύντομα θα εκδηλωθεί καταιγίδα. Το μεσημέρι και το απόγευμα καταιγίδες - τοπικά ισχυρές -  θα επηρεάζουν το μεγαλύτερο τμήμα του Νομού. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας έως το Σάββατο 16/06/18 - Σοβαρή επιδείνωση του καιρού σε ολόκληρη τη χώρα

Σοβαρή επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από αύριο, Παρασκευή, στη χώρα μας, με κύριο χαρακτηριστικό τις έντονες και εκτεταμένες βροχές και καταιγίδες. Στην Στην Πρόγνωση καιρού Ελλάδας: Βροχές και τοπικές καταιγίδες πριν το ξημέρωμα σε περιοχές του Κεντρικού Ιονίου και τοπικά της Δυτικής Στερεάς, ενώ ασθενείς διάσπαρτες μπόρες πιθανώς να σημειώνονται σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας.
Οι συνθήκες ευνοούν την εκδήλωση έντονων καταιγίδων στον Νομό Αττικής, που κατά τόπους ίσως προκαλέσουν ταχεία συσσώρευση υδάτων και συχνή ηλεκτρική δραστηριότητα, γι’ αυτό και απαιτείται προσοχή.
Υγρασιογράφημα Αθήνας για το δεύτερο μισό της Παρασκευής και το Σάββατο σύμφωνα με το προγνωστικό μοντέλο GFS


Θερμοκρασία: Σε μικρή πτώση, έως 29°C στο Κέντρο της Αθήνας
Άνεμοι: Ασθενείς από μεταβλητές διευθύνσεις

Επιμέλεια: Γιάννης Δραβίλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου