Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας έως το Σάββατο 16/06/18 - Σοβαρή επιδείνωση του καιρού σε ολόκληρη τη χώρα

Σοβαρή επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από αύριο, Παρασκευή, στη χώρα μας, με κύριο χαρακτηριστικό τις έντονες και εκτεταμένες βροχές και καταιγίδες.

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας:

Παρασκευή 15/06/2018:

Βροχές και τοπικές καταιγίδες πριν το ξημέρωμα σε περιοχές του Κεντρικού Ιονίου και τοπικά της Δυτικής Στερεάς, ενώ ασθενείς διάσπαρτες μπόρες πιθανώς να σημειώνονται σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας. Το πρωί βροχές και τοπικές καταιγίδες θα σημειώνονται στο Ιόνιο και τη Δυτική Ελλάδα, ενώ σταδιακά θα αναπτύσσονται νεφώσεις γύρω από τα ορεινά του ηπειρωτικού κορμού. Το μεσημέρι και το απόγευμα αναμένονται εκτεταμένες βροχές και καταιγίδες σε περιοχές της Πελοποννήσου (πιθανότητα τοπικών χαλαζοπτώσεων), της Κεντροδυτικής Στερεάς (πιθανότητα τοπικών χαλαζοπτώσεων), της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και τοπικά της Θράκης. Το βράδυ τα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα έχουν εξασθενήσει, ωστόσο καταιγίδες τοπικά έντονες θα σημειώνονται σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, της Ανατολικής Θεσσαλίας και του Βορειοδυτικού Αιγαίου.
Στην Αττική περιμένουμε αρχικά αίθριο καιρό, ωστόσο από το μεσημέρι θα συννεφιάσει, και το βράδυ ίσως σημειωθούν πρόσκαιρα, ασθενή, τοπικά φαινόμενα στα Βορειοδυτικά του Νομού.
Οι περιοχές στις οποίες θα σημειωθούν βροχές/καταιγίδες την Παρασκευή σύμφωνα με το προγνωστικό μοντέλο ICON της Γερμανικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας
Θερμοκρασία: Σε πτώση σε ολόκληρη τη χώρα
Άνεμοι: Νοτιάδες έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο, μέτριας έντασης από μεταβλητές διευθύνσεις στο Ιόνιο

Σάββατο 16/06/2018:

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους έντονες πριν το ξημέρωμα σε Κεντρική Μακεδονία, Ανατολική Θεσσαλία και Βορειοδυτικό Αιγαίο, χωρίς να αποκλείεται διάσπαρτα φαινόμενα να εντοπίζονται και στην Ανατολική Στερεά. Παράλληλα, καταιγίδες θα αναπτύσσονται στο Ιόνιο. Το πρωί θα αναπτυχθούν διάσπαρτες καταιγίδες σε πολλές περιοχές του Αιγαίου, καθώς και στο μεγαλύτερο τμήμα του ηπειρωτικού κορμού. Το μεσημέρι και το απόγευμα ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν το μεγαλύτερο τμήμα του ηπειρωτικού κορμού, ενώ στο Αιγαίο τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενούν. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν πρόσκαιρα στα ηπειρωτικά.
Στην Αττική περιμένουμε ήδη από την αλλαγή της ημέρας διάσπαρτες νεφώσεις που δεν αποκλείεται μέχρι και το πρωί να δίνουν τοπικές μπόρες. Το μεσημέρι/απόγευμα θα σημειωθεί καταιγίδα πιθανώς έντονη. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το απόγευμα.
Οι περιοχές στις οποίες θα σημειωθούν βροχές/καταιγίδες το Σάββατο σύμφωνα με το προγνωστικό μοντέλο ICON της Γερμανικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας
Θερμοκρασία: Σε μικρή περαιτέρω πτώση στα νότια, χωρίς αξιόλογη μεταβολή στην υπόλοιπη χώρα
Άνεμοι: Μέτριας έντασης από μεταβλητές διευθύνσεις στα πελάγη

Επιμέλεια: Γιάννης Δραβίλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου