Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2018

Πρόγνωση καιρού Αττικής έως την Τετάρτη 26/12/18 - Κρύο και λίγα χιόνια

Σημαντική μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός την Τρίτη και την Τετάρτη στην Αττική.

Πρόγνωση καιρού Αττικής:

Τρίτη 25/12/2018:

Βροχές το πρωί και νωρίς το μεσημέρι σε ολόκληρο τον Νομό, και χιόνια στην Πάρνηθα και στον Κιθαιρώνα πάνω από τα 1000 μ., που βαθμιαία μέχρι το μεσημέρι θα επεκταθούν και στα γύρω ορεινά και θα κατηφορίσουν στα 600-700 μ. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν νοτιότερα, ωστόσο θα συνεχίσει να χιονίζει στην Πάρνηθα και στον Κιθαιρώνα από τα 600 μ. και πάνω και στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατεί σπαστός καιρός, με ίσως ασθενείς τοπικές βροχές στα Βόρεια. Το βράδυ θα χιονίσει σε περιοχές της Βορειοδυτικής Αττικής.

Θερμοκρασία: Σε ραγδαία πτώση, η μέγιστη τιμή στο Κέντρο της Αθήνας θα καταγραφεί το πρωί (11°C) και έπειτα θα βρίσκεται σε συνεχή πτώση.
Άνεμοι: Β-ΒΑ έως 5 μποφόρ

Η κάθοδος της ψυχρής αέριας μάζας στη στάθμη των 500 hPa
Τετάρτη 26/12/2018:

Χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά και στις περιοχές της Βόρειας και Βορειοανατολικής Αττικής πέριξ αυτών έως και τα 300-400 μ., ενώ στη Βορειοδυτική Αττική χιονοπτώσεις δεν αποκλείονται και χαμηλότερα. Στην υπόλοιπη Αττική περιμένουμε νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας. Πρόσκαιρα ασθενή φαινόμενα θα σημειωθούν με τη μορφή χιονιού από τα 300-400 μ. και ίσως πρόσκαιρα χαμηλότερα, όπου κατά βάση τα όποια φαινόμενα θα έχουν τη μορφή βροχής ή χιονόνερου. Από το απόγευμα σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα επικρατήσει ξαστεριά.

Θερμοκρασία: Σε περαιτέρω πτώση, στο Κέντρο της Αθήνας δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 5°C.
Άνεμοι: Β-ΒΑ έως 5 μποφόρ, που από το απόγευμα θα στραφούν σε ΒΔ.

Αξιόλογες χιονοστρώσεις το διήμερο περιμένουμε στα ορεινά, από τα 700-800 μ. και πάνω. Την Τετάρτη μικρές χιονοστρώσεις θα παρατηρηθούν και σε περιοχές με υψόμετρο 500-700 μ. της Βόρειας και Βορειοδυτικής, και πιθανώς της Βορειοανατολικής Αττικής. Πρόσκαιρες χιονοστρώσεις παροδικού χαρακτήρα ίσως παρατηρηθούν έως τα 400 μ., κατά τη διάρκεια εξάρσεων των φαινομένων.

Επιμέλεια: Γιάννης Δραβίλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου