Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

Πρόγνωση καιρού Αττικής έως την Τρίτη 08/01/19 - Κρύο και χιόνια

Η κακοκαιρία «Τηλέμαχος» θα επηρεάσει την Αττική την Δευτέρα και την Τρίτη, επιδεινώνοντας τον καιρό.

Πρόγνωση καιρού Αττικής:

Δευτέρα 07/01/2019:

Η ημέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια και λίγα σύννεφα στα ανατολικά του Νομού. Αργά το πρωί θα ξεκινήσουν να σημειώνονται χιονοπτώσεις σε τμήματα της Πάρνηθας. Αργότερα πρόσκαιρη χιονόπτωση θα σημειωθεί και στα βορειοανατολικά του Νομού (χιονόνερο ή χιονόλυτος στα παράκτια), ενώ το μεσημέρι ή το απόγευμα πρόσκαιρα οι χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν και τα ενδότερα του Νομού, συμπεριλαμβανομένου του λεκανοπεδίου, με τοπικό, όμως, χαρακτήρα. Το βράδυ θα σημειωθούν χιονοπτώσεις - τοπικά αξιόλογες - στη Δυτική και Βορειοδυτική Αττική, ενώ χιονοπτώσεις περιμένουμε και στα υπερβόρεια του Νομού, πιθανώς επηρεάζοντας - παροδικά - τμήματα του λεκανοπεδίου με ασθενή ένταση. 

Θερμοκρασία: Σε πτώση, δεν θα ξεπεράσει τους 5°C στο Κέντρο της Αθήνας το πρωί
Άνεμοι: Β-ΒΔ έως 5 μποφόρ


Τρίτη 08/01/2019:

Κατά τη διάρκεια της νύχτας θα σημειώνονται χιονοπτώσεις - τοπικά αξιόλογες - στη Δυτική και Βορειοδυτική Αττική, ενώ χιονοπτώσεις περιμένουμε και στα υπερβόρεια του Νομού, πιθανώς επηρεάζοντας - παροδικά - τμήματα του λεκανοπεδίου. Χιονοπτώσεις ίσως σημειωθούν και στην Ανατολική Αττική, με τη μορφή χιονόλυτου ή χιονόνερου στα νοτιότερα παράκτια τμήματα. Το πρωί τα φαινόμενα από τη Δυτική και Βορειοδυτική Αττική θα υποχωρήσουν ανατολικότερα, κι έτσι ο καιρός στο Βόρειο τμήμα του Νομού θα κλείσει και θα χιονίσει πρόσκαιρα. Από αργά το πρωί ο καιρός θα βελτιωθεί.

Θερμοκρασία: Θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα, έως 4-5°C στο Κέντρο της Αθήνας. Τη νύχτα προς Τετάρτη σε πολλές περιοχές θα επικρατήσει παγετός.
Άνεμοι: ΒΔ έως 5 μποφόρ που μέσα στη μέρα θα εξασθενήσουν

Επιμέλεια: Γιάννης Δραβίλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου