Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020

Πρόγνωση καιρού Αττικής έως την Τρίτη 07/01/20 - Πυκνές χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα

Σοβαρή επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το μεσημέρι της Κυριακής στην Ανατολική Στερεά.

Πρόγνωση καιρού Αττικής:

Κυριακή 05/01/2020:

Αρχικά νεφελώδης καιρός, που το μεσημέρι θα παρουσιάσει ραγδαία επιδείνωση από τα βόρεια με βροχές που βαθμιαία θα γενικευθούν. Χιονοπτώσεις θα σημειώνονται το μεσημέρι στα ορεινά και μέχρι το βράδυ σε περιοχές με υψόμετρο μεγαλύτερο των 400-500 μ.

Θερμοκρασία: Σε πτώση, έως 11°C στο Κέντρο της Αθήνας
Άνεμοι: Βόρειοι-Βορειοδυτικοί έως 5-6 μποφόρ

Δευτέρα 06/01/2020:

Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειώνονται κατά τη διάρκεια της νύχτας από τα 250-300 μ. και πάνω (πιο χαμηλά θα σημειώνεται βροχή ή χιονόνερο), ενώ προοδευτικά τα χιόνια θα κατεβαίνουν όλο και χαμηλότερα και μέχρι το μεσημέρι θα χιονίζει ήδη περίπου στα 150-250 μ. (στη Δυτική Αττική ακόμη χαμηλότερα). Οι πυκνές χιονοπτώσεις (βροχές στα πιο χαμηλά υψόμετρα) θα συνεχιστούν και για το υπόλοιπο της ημέρας σε χαμηλά υψόμετρα, ενώ τα εντονότερα φαινόμενα θα συναντώνται στα πιο ανατολικά τμήματα του Νομού.

Θερμοκρασία: Σε περαιτέρω πτώση, έως 4-5°C στο Κέντρο της Αθήνας
Άνεμοι: Βόρειοι έως 6-7 μποφόρ

Τρίτη 07/01/2020:

Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και το πρώτο μισό της Τρίτης. Τα πιο συνεχή και έντονα φαινόμενα θα συναντώνται και πάλι στα ανατολικότερα τμήματα του Νομού, ενώ το ξημέρωμα δεν αποκλείεται να χιονίζει σε εξάρσεις στα πεδινά της Δυτικής Αττικής και των Δυτικών Προαστίων και πιο σταθερά σε χαμηλά υψόμετρα στην υπόλοιπη Αττική. Έπειτα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Θερμοκρασία: Σε μικρή άνοδο, έως 7°C στο Κέντρο της Αθήνας
Άνεμοι: Βόρειοι-Βορειοανατολικοί έως 6 μποφόρ
Παρατηρήσεις:
  • Όλες οι περιοχές άνω των 300-400 μ. θα δεχθούν μεγάλες ποσότητες χιονιού.
  • Από τη νύχτα προς Δευτέρα έως και τις πρωινές ώρες της Τρίτης πυκνές χιονοπτώσεις θα δεχθούν οι κεντρικοί οδικοί άξονες, κυρίως της Βόρειας Αττικής.
Επιμέλεια: Γιάννης Δραβίλας

3 σχόλια: