Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020

Πρόγνωση καιρού Αττικής έως την Παρασκευή 07/02/20 - Κρύο και χιόνια μέχρι τα πεδινά

Χειμερινό θα καταστεί το καιρικό σκηνικό στην Αττική αύριο, Πέμπτη, ενώ βελτίωση του καιρού περιμένουμε από την Παρασκευή.

Πρόγνωση καιρού Αττικής:

Πέμπτη 06/02/2020:

Τις αμέσως επόμενες ώρες και μέχρι περίπου το ξημέρωμα θα σημειώνονται τοπικοί όμβροι διάσπαρτα στον Νομό και χιονοπτώσεις θα επηρεάζουν τα ορεινά - ημιορεινά από τα 500 μ. και πάνω, ενώ στη Δυτική Αττική δεν αποκλείεται να χιονίσει πρόσκαιρα χαμηλότερα. Το πρωί θα υπάρξει μια πρόσκαιρη ύφεση των φαινομένων στις περισσότερες περιοχές του Νομού και κυρίως μακριά από τους βόρειους ορεινούς όγκους. Πολύ γρήγορα ο καιρός θα επιδεινωθεί εκ νέου, κλείνοντας από τα βόρεια με βροχές και χιονοπτώσεις από τα 400 μ. περίπου και πάνω. Μέσα στη μέρα ο καιρός θα παρουσιάσει και πάλι σχετική βελτίωση. Από αργά το απόγευμα περιμένουμε νέα υποτροπή του καιρού, αρχικά με πτώση της θερμοκρασίας και το βράδυ με χιονοπτώσεις κυρίως στα Βόρεια, Βορειοανατολικά και Ανατολικά του Νομού με ενδεικτικό υψόμετρο τα 100 και 200 μ. αντίστοιχα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και εντός του λεκανοπεδίου, κυρίως στα βόρεια και ανατολικά τμήματα αυτού, από τα 150-200 μ. και πάνω. Στα πιο δυτικά τμήματα του Νομού και του λεκανοπεδίου τα φαινόμενα θα είναι ασθενή, ενώ χαμηλότερα από τα 150-200 μ. θα σημειώνεται χιονόνερο ή χιονόλυτος και πιθανώς χιονόπτωση σε εξάρσεις.

Χιονοστρώσεις θα επιτευχθούν στα ημιορεινά της Βόρειας, Βορειοανατολικής και Ανατολικής Αττικής, και πιθανώς πρόσκαιρα, οριακά σε περιοχές των Βορείων Προαστίων, όχι απαραίτητα ολικού χαρακτήρα.

Θερμοκρασία: Σε σημαντική πτώση, δεν θα ξεπεράσει τους 7-8°C στο Κέντρο της Αθήνας.
Άνεμοι: Βόρειοι έως 6 μποφόρ

Παρασκευή 07/02/2020:

Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι περίπου λίγο πριν τα ξημερώματα. Έπειτα ο καιρός θα βελτιωθεί και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια.

Θερμοκρασία: Σε μικρή άνοδο, έως 10°C στο Κέντρο της Αθήνας
Άνεμοι: Ασθενείς Δ-ΒΔ.

Επιμέλεια: Γιάννης Δραβίλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου