Σάββατο 4 Απριλίου 2020

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για το Σαββατοκύριακο 04-05/04/20 - Σοβαρή επιδείνωση του καιρού

Ιδιαίτερα σοβαρή επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας τις αμέσως ώρες, καθώς βαρομετρικό χαμηλό από τον Κόλπο της Σύρτης θα κατευθυνθεί βορειοανατολικότερα.

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας:

Σάββατο 04/04/2020:

Βροχές τοπικά έντονες θα σημειώνονται ήδη από νωρίς στο Ιόνιο και το μεγαλύτερο τμήμα του ηπειρωτικού κορμού. Μέσα στη μέρα, βροχές και τοπικές καταιγίδες θα επηρεάσουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, και λιγότερο το Νότιο Αιγαίο. Τα φαινόμενα θα είναι έντονα και παρατεταμένα, κατά βάση από το μεσημέρι και μετά, στη Βορειοανατολική Πελοπόννησο, την Κεντρική και Ανατολική Στερεά, την Ανατολική Θεσσαλία, καθώς και τις Σποράδες. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κεντρικής και Βόρειας ηπειρωτικής χώρας, κατά μέσο όρο από τα 1000-1500 μ. και πάνω.
Στην Αττική περιμένουμε άστατο καιρό από την αρχή της ημέρας. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν ιδιαίτερα, ενώ πιθανώς να εκδηλωθεί πρόσκαιρη καταιγίδα και να παρατηρηθούν πλημμυρικά φαινόμενα. Υπαρκτή είναι, επίσης, η πιθανότητα χαλαζόπτωσης, καθώς και υδροστροβίλων στις γύρω θάλασσες.

Προβλεπόμενος συνολικός υετός (βροχή, χιόνι κλπ) για το Σάββατο σύμφωνα με το προγνωστικό μοντέλο ICON της Γερμανικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας
Θερμοκρασία: Σε άνοδο, κυρίως στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα
Άνεμοι: Ενισχυμένοι βοριάδες στο Ιόνιο, από μεταβλητές διευθύνσεις έως 7-8 μποφόρ στο Αιγαίο

Κυριακή 05/04/2020:

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τα περισσότερα φαινόμενα ωστόσο να εντοπίζονται στην Κεντρική και Ανατολική Στερεά, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία, τη Θράκη, καθώς και το Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κεντρικής και Βόρειας ηπειρωτικής χώρας κατά μέσο όρο από τα 1500 μ. και πάνω, και από το απόγευμα χαμηλότερα.
Στην Αττική κατά τη διάρκεια της νύχτας τα έντονα φαινόμενα θα υποχωρήσουν, ωστόσο ο καιρός θα παραμείνει άστατος για το υπόλοιπο της ημέρας.

Προβλεπόμενος συνολικός υετός (βροχή, χιόνι κλπ) για την Κυριακή σύμφωνα με το προγνωστικό μοντέλο ICON της Γερμανικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας
Θερμοκρασία: Σε πτώση στα Κεντρικά και Νότια, σε μικρή άνοδο στα Δυτικά, χωρίς ιδιαίτερη μεταβολή στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.
Άνεμοι: Από βόρειες κι έπειτα από ανατολικές διευθύνσεις έως 6-7 μποφόρ στο Ιόνιο, από μεταβλητές κι έπειτα από Β-ΒΑ διευθύνσεις έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο

Επιμέλεια: Γιάννης Δραβίλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου