Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

Πρόγνωση καιρού Αττικής για την Τετάρτη 27/01/21 - Τοπικές χιονοπτώσεις

Επιδείνωση παρουσιάζει ήδη ο καιρός στην Αττική, με ισχυρές βροχές που βαθμιαία θα μετατραπούν σε χιόνια στα μεγάλα υψόμετρα.

Πρόγνωση καιρού Αττικής:

Τρίτη 26/01/2021 - Επόμενες ώρες:

Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν σε ολόκληρο τον Νομό, με βροχές τοπικά έντονες που βαθμιαία θα επικεντρωθούν στα βόρεια και ανατολικά του Νομού. Οι ριπές των ανέμων τοπικά θα έχουν ισχυρή ένταση.

Τετάρτη 27/01/2021:

Βαθμιαία μετά τα μεσάνυχτα τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν να υποχωρούν ανατολικότερα και η θερμοκρασία θα σημειώσει ραγδαία πτώση. Τοπικές χιονοπτώσεις περιμένουμε αρχικά στα ψηλά της Πάρνηθας και του Κιθαιρώνα, που μέχρι και το ξημέρωμα θα επηρεάσουν και ημιορεινές περιοχές της Βόρειας, Βορειοδυτικής και Δυτικής Αττικής κατά μέσο όρο έως τα 400-500 μ.*, ενώ χαμηλότερα θα σημειώνονται χιονοχάλαζο, χιονόνερο ή βροχή. Πολύ σύντομα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα κυριαρχήσει συννεφιά που βαθμιαία θα διαλυθεί και ο καιρός θα βελτιωθεί, χωρίς να αποκλείεται νιφάδες να προλάβουν να θεαθούν μέχρι το μεσημέρι ακόμα και σε πεδινές περιοχές του Νομού.

*Θα πρέπει, ωστόσο, να σημειωθεί πως η επιφανειακή μεταφορά ψύχους δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί με απόλυτη ακρίβεια ως προς την ένταση, τον χώρο και τον χρόνο, οπότε για το ξημέρωμα ενδέχεται να υπάρξουν μικρές αποκλίσεις ή έντονες γεωγραφικές διαφοροποιήσεις στα υψόμετρα χιονόπτωσης. Ενδεικτικά, στη Βορειοδυτική Αττική και σε περιοχές που βρίσκονται στη βόρεια πλευρά των βόρειων ορεινών όγκων του Νομού, είναι πολύ πιθανό οι χιονοπτώσεις να προλάβουν κατέλθουν και χαμηλότερα από τα 400 μ.

Στην άκρα Δυτική Αττική κοντά στα σύνορα με τον Νομό Κορινθίας υπάρχει αυξημένη πιθανότητα τα φαινόμενα (με τη μορφή χιονιού έως και σε αρκετά χαμηλά υψόμετρα) να επιμείνουν και για αρκετές ώρες μετά το ξημέρωμα, λόγω τοπικών συγκλίσεων των επιφανειακών ανέμων.

Θερμοκρασία: Σε πτώση, έως 7°C η μέγιστη τιμή της στο Κέντρο της Αθήνας

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ

Επιμέλεια: Γιάννης Δραβίλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου