Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021

Τοπικές χιονοπτώσεις έως και σε πεδινές περιοχές της Αττικής τη Δευτέρα 18/01/21

Η Λεωφόρος Καλάμου το μεσημέρι του Σαββάτου 16/01/2021
Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τη Δευτέρα στην Αττική, με τοπικές χιονοπτώσεις έως και σε πεδινές περιοχές.

Περιληπτική ανάλυση ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας:

Αβαθές βαρομετρικό χαμηλό που δημιουργήθηκε το πρωί της Κυριακής στην Ιταλία αναμένεται να κινηθεί νοτιοανατολικότερα και τη Δευτέρα να επηρεάσει την Κεντρική και Νότια Ελλάδα, προκαλώντας πυκνές χιονοπτώσεις. Η πορεία του δεν φαίνεται τέτοια ώστε ο υετοφόρος τομέας της ύφεσης να καταφέρει να επηρεάσει σημαντικά την Αττική, ωστόσο το ανεμολογικό πεδίο στο βόρειο τμήμα του δεν αποκλείεται να προκαλέσει τοπικής κλίμακας αξιόλογα φαινόμενα στην Ανατολική Στερεά.

Πρόγνωση καιρού Αττικής:

Δευτέρα 18/01/2021:

Κατά τη διάρκεια της νύχτας περιμένουμε τοπικές νεφώσεις που προς το ξημέρωμα θα πυκνώσουν, δίνοντας χιονοπτώσεις ασθενούς/μέτριας έντασης στο μεγαλύτερο μέρος του Νομού και κυρίως στα πιο δυτικά, νότια και νοτιοανατολικά τμήματα αυτού, ακόμα και σε πεδινές περιοχές. Σύντομα ο καιρός θα βελτιωθεί και οι νεφώσεις θα αραιώσουν, ωστόσο αργά το πρωί και το μεσημέρι υπάρχει αυξημένη πιθανότητα ο καιρός να επιδεινωθεί εκ νέου από τα βόρεια - βορειοανατολικά με τοπικές χιονοπτώσεις οι οποίες θα επηρεάσουν κυρίως τα ορεινά και ημιορεινά τμήματα, χωρίς να αποκλείεται κατά περιόδους κάποια φαινόμενα να φθάνουν έως και σε ψηλά τμήματα του λεκανοπεδίου. Από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.


Γενικά τα φαινόμενα στις κατοικημένες περιοχές θα είναι ασθενή και παροδικού χαρακτήρα, οπότε δεν αναμένονται χιονοστρώσεις παρά μόνο στα ορεινά και σε μερικά ημιορεινά τμήματα άνω των 400-500 μ. και πιθανώς στη Δυτική Αττική το ξημέρωμα λίγο χαμηλότερα.

Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή, έως 5°C η μέγιστη τιμή της στο Κέντρο της Αθήνας
Άνεμοι: Μέτριας έντασης από βόρειες - βορειοανατολικές διευθύνσεις

Επιμέλεια: Γιάννης Δραβίλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου