Κυριακή 20 Μαρτίου 2022

Nowcast Αττικής: ο καιρός τις επόμενες ώρες και έως το βράδυ της Κυριακής 20/03/2022

Επιδείνωση παρουσιάζει τις τελευταίες ώρες ο καιρός στην Αττική, με χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές, κυρίως στα ανατολικά του νομού.

Τις αμέσως επόμενες ώρες και κατά τη διάρκεια της νύχτας οι χιονοπτώσεις θα συνεχίσουν να επηρεάζουν κατά κύματα αρκετές περιοχές της Αττικής, με τα φαινόμενα να είναι πιο έντονα και συνεχή στα ανατολικά τμήματα του νομού και του λεκανοπεδίου. Ενδιάμεσα, ωστόσο, θα παρατηρούνται παύσεις των φαινομένων. Ανά διαστήματα τα φαινόμενα θα επηρεάζουν και τη βορειοδυτική Αττική.

Στις περιόδους που τα φαινόμενα θα παρουσιάζουν έντονες εξάρσεις, θα σημειώνεται πρόσκαιρη χιονόστρωση σε επιφάνειες στις περιοχές πάνω από τα 150-200 μ., καθώς και σε δρόμους σε περιοχές πάνω από τα 350 μ.

Οι χιονοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν και κατά τη διάρκεια του πρωινού στο ίδιο μοτίβο, δηλαδή κατά κύματα, με ενδιάμεσες παύσεις και με έμφαση στα πιο ανατολικά τμήματα, ωστόσο καθώς βαδίζουμε προς το μεσημέρι βαθμιαία το χιόνι θα μετατραπεί σε χιονόνερο/βροχή στις περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, περίπου κάτω από τα 200 μ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα συνεχίσει να χιονίζει με διαλείμματα περίπου έως και το βράδυ, όπου τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν αναμένονται χιονοστρώσεις κάτω από τα 550-600 μ.

Στους παρακάτω χάρτες απεικονίζεται η αθροιστική χιονόπτωση στην Αττική για την Κυριακή σύμφωνα με το μοντέλο χιονόπτωσης υπερυψηλής ανάλυσης του weatherathens, χρησιμοποιώντας προγνωστικά δεδομένα από το μοντέλο GFS (εικόνα 1) και από το μοντέλο ICON-EU (εικόνα 2).


Θερμοκρασία: Έως 6°C το μεσημέρι στο Κέντρο της Αθήνας

Άνεμοι: από βορειοανατολικές διευθύνσεις έως 6-7 μποφόρ

Επιμέλεια: Γιάννης Δραβίλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου