Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022

Σοβαρή υποτροπή του καιρού με πυκνές χιονοπτώσεις στην Αττική το Σάββατο 12/03/2022

Σοβαρή υποτροπή θα παρουσιάσει ο καιρός κατά τη διάρκεια του Σαββάτου στην Αττική, με κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις.

Πρόγνωση καιρού Αττικής:

Σάββατο 12/03/2022:

Κατά τη διάρκεια της νύχτας περιμένουμε σπαστό καιρό με παροδικές νεφώσεις που πιθανόν να δίνουν πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Αργά το πρωί και καθώς βαδίζουμε προς το μεσημέρι ο καιρός θα παρουσιάσει σοβαρή υποτροπή, με τις νεφώσεις να πυκνώνουν από τα βορειοανατολικά και πυκνές χιονοπτώσεις να εκδηλώνονται αρχικά στα βόρεια και ανατολικά του νομού και σύντομα και εντός του λεκανοπεδίου. Κατά τη διάρκεια του μεσημεριού θα εκδηλώνονται χιονοπτώσεις στο μεγαλύτερο τμήμα της Αττικής έως και τα παραθαλάσσια τμήματα, οι οποίες θα είναι πιο πυκνές και συνεχείς στα ανατολικότερα τμήματα του λεκανοπεδίου και του νομού. Χιονόπτωση θα σημειωθεί και στο Κέντρο της Αθήνας. Από αργά το απόγευμα βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί.

Στον παρακάτω χάρτη απεικονίζεται η προβλεπόμενη αθροιστική χιονόπτωση στην Αττική για το Σάββατο σύμφωνα με το μοντέλο χιονόπτωσης υπερυψηλής ανάλυσης του weatherathens, με είσοδο δεδομένα από το προγνωστικό μοντέλο ICON-EU:


Οι χιονοστρώσεις αρχικά θα αφορούν περιοχές από τα 300-350 μ. και πάνω με τα ανατολικότερα τμήματα του νομού να είναι πιο ευνοημένα θερμοκρασιακά, ωστόσο βαθμιαία μέχρι το απόγευμα θα κατέλθουν περίπου έως τα 200 μ.

Στο ακόλουθο διάγραμμα απεικονίζεται η προβλεπόμενη κατακόρυφη τομή της ατμόσφαιρας πάνω από την Αθήνα για τις επόμενες 5 ημέρες, σύμφωνα με το προγνωστικό μοντέλο GFS. Παρατηρούμε ότι μετά το μεσημέρι του Σαββάτου η υγρασία αυξάνεται σε ένα ευρύ κατακόρυφο στρώμα και η θερμοκρασία σημειώνει περαιτέρω πτώση.

Θερμοκρασία: Σε χαμηλά επίπεδα, έως 5°C στο Κέντρο της Αθήνας
Άνεμοι: Μέτριας έντασης από βόρειες - βορειοανατολικές διευθύνσεις

Επιμέλεια: Γιάννης Δραβίλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου