Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022

Χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα της Αττικής την Πέμπτη 10/03/2022

Σε χαμηλότερα υψόμετρα αναμένεται να κατέλθουν οι χιονοπτώσεις στον νομό Αττικής την Πέμπτη, καθώς η ψυχρή αέρια μάζα κινείται νοτιότερα.

Πρόγνωση καιρού Αττικής:

Πέμπτη 10/03/2022:

Πιο αναλυτικά, εντός των επόμενων ωρών και περίπου στα μεσάνυχτα ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση από τα βόρεια με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από 300-400 μ. Τις ώρες που θα ακολουθήσουν και μέχρι το ξημέρωμα τα φαινόμενα θα ενταθούν, κυρίως στα δυτικά τμήματα του νομού και του λεκανοπεδίου, ενώ από το πρωί βαθμιαία ο κύριος όγκος των φαινομένων θα μετατοπιστεί ανατολικότερα επηρεάζοντας έως και το μεσημέρι κατά κύριο λόγο τα ανατολικότερα τμήματα του λεκανοπεδίου και του νομού. Έπειτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, ωστόσο νέα, λιγότερο σοβαρή υποτροπή του καιρού θα απασχολήσει την Αττική τη νύχτα προς Παρασκευή.
Η προβλεπόμενη αθροιστική χιονόπτωση στην Αττική για την Πέμπτη σύμφωνα με μια ειδικά τροποποιημένη, για αυτήν την κακοκαιρία, έκδοση του μοντέλου χιονόπτωσης υπερυψηλής ανάλυσης του weatherathens
Οι χιονοπτώσεις, που τοπικά θα είναι πυκνές λόγω εκδήλωσης χιονοκαταιγίδων, σταδιακά μέχρι το ξημέρωμα θα κατέλθουν περίπου έως τα 100-150 μ., ενώ στα βορειοανατολικά του νομού πιθανόν να χιονίζει ακόμη και δίπλα στη θάλασσα.

Χιονοστρώσεις θα σημειωθούν σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από 300-400 μ. και πιθανόν πρόσκαιρα σε εξάρσεις των φαινομένων έως τα 250-300 μ., με πολύ επιλεκτικό, ωστόσο, χαρακτήρα (σε δέντρα, αυτοκίνητα κλπ.).

Θερμοκρασία: Σε πτώση, έως 5-6°C το μεσημέρι στο Κέντρο της Αθήνας

Άνεμοι: μέτριας έντασης από βόρειες διευθύνσεις

Επιμέλεια: Γιάννης Δραβίλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου