Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024

Χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες τις επόμενες ημέρες στην Αττική - Πρόγνωση καιρού έως την Τρίτη 30/01/2024

Ο σημαντικότερος χιονιάς του φετινού χειμώνα - μέχρι στιγμής - αναμένεται να επηρεάσει τις επόμενες ημέρες την Αττική.

Κυριακή 28/01/2024:

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή στην Αττική περιμένουμε επιδείνωση του καιρού το ξημέρωμα από τα βορειοανατολικά, με τα φαινόμενα προοδευτικά να επηρεάζουν ολόκληρο τον νομό και να διαρκούν έως και το μεσημέρι. Από τα 500-600 μ (πρόσκαιρα στη Βορειοδυτική Αττική και χαμηλότερα) θα σημειώνονται χιονοπτώσεις, ενώ νωρίς το πρωί πιθανόν να εκδηλωθούν χιονοκαταιγίδες περιμετρικά του νομού. Πιο χαμηλά θα σημειώνεται χιονόνερο ή βροχή.

Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στις περισσότερες περιοχές, εκτός από τα ορεινά όπου θα συνεχίσουν να σημειώνονται παροδικές ασθενείς χιονοπτώσεις.

Η χιονόστρωση θα αφορά περιοχές από τα 800 μ και πάνω.

Οι χιονοπτώσεις την Κυριακή στην Αττική σύμφωνα με το μοντέλο χιονόπτωσης του Weatherathens, με δεδομένα εισόδου από το αριθμητικό μοντέλο GFS
Θερμοκρασία: Σε πτώση, έως 10°C στο Κέντρο της Αθήνας

Δευτέρα 29/01/2024:

Βαθμιαία μετά την αλλαγή της ημέρας προς Δευτέρα ο καιρός θα παρουσιάσει νέα επιδείνωση, με χιονοπτώσεις πάνω από τα 400-500 μ και βροχές χαμηλότερα. Κατά τη διάρκεια της ημέρας τα φαινόμενα θα μετριαστούν και θα επηρεάζουν κυρίως τα ορεινά και ημιορεινά, αλλά κατά περιόδους σε κύματα και τα ενδότερα του νομού, καθώς και το λεκανοπέδιο της Αθήνας.

Καθώς βαδίζουμε προς το βράδυ τα φαινόμενα θα γίνονται πιο συνεχή, ενώ χιονοκαταιγίδες θα οργανώνονται περιμετρικά στα βορειοανατολικά του νομού. Οι χιονοπτώσεις μέχρι την αλλαγή της ημέρας θα αφορούν περιοχές πάνω από τα 200-300 μ υψόμετρο.
Γίνετε μέλος της ομάδας μας και κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλες τις καιρικές εξελίξεις.
Οι χιονοστρώσεις θα αφορούν αρχικά περιοχές πάνω από τα 500-600 μ υψόμετρο (λίγο χαμηλότερα στη Βορειοδυτική Αττική), ωστόσο μέσα στη μέρα θα περιοριστούν ψηλότερα. Το βράδυ θα καταγραφούν χιονοστρώσεις σε περιοχές πάνω από τα 400-500 μ στη Βορειοανατολική Αττική και πάνω από τα 300-400 μ στη Βορειοδυτική Αττική.

Οι χιονοπτώσεις τη Δευτέρα στην Αττική σύμφωνα με το μοντέλο χιονόπτωσης του Weatherathens, με δεδομένα εισόδου από το αριθμητικό μοντέλο GFS

Οι χιονοπτώσεις τη Δευτέρα στην Αττική σύμφωνα με το μοντέλο χιονόπτωσης του Weatherathens, με δεδομένα εισόδου από το αριθμητικό μοντέλο ICON-EU
Θερμοκρασία: Σε περαιτέρω πτώση, έως 7-8°C στο Κέντρο της Αθήνας

Τρίτη 30/01/2024:

Την Τρίτη ο καιρός θα επιδεινωθεί περαιτέρω, με έντονα φαινόμενα σε ολόκληρο τον νομό καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας και πυκνές χιονοπτώσεις το ξημέρωμα ακόμα και σε ορισμένα πεδινά τμήματα.
Οι χάρτες του μοντέλου χιονόπτωσης βρίσκονται διαθέσιμοι εδώ και ανανεώνονται 2 φορές την ημέρα σε προγνωστικούς κύκλους 0z και 12z.
Επιμέλεια: Γιάννης Δραβίλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου