Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Σοβαρή επιδείνωση - Πρόγνωση καιρού Ελλάδας έως την Κυριακή 22/05/16 - Περιληπτική ανάλυση ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας



Αβαθές βαρομετρικό προερχόμενο από τη Νότια Αγγλία θα επηρεάσει την χώρα μας την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή με βροχές και ισχυρές καταιγίδες. 

Η παραπάνω διαταραχή προβλέφθηκε με επιτυχία στην περασμένη ατμοσφαιρική ανάλυση που δημοσιεύθηκε στη σελίδα μας. Για να διαβάσετε ολόκληρη την ατμοσφαιρική ανάλυση κάντε ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Περιληπτική ανάλυση ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας:

Αβαθές βαρομετρικό χαμηλό θα επισκεφθεί τη χώρα μας την Παρασκευή και το Σάββατο. Αρχικά θα επηρεαστούμε από την προπορευόμενη του χαμηλού trough, η οποία θα δώσει τοπικά φαινόμενα στην Ηπειρωτική Ελλάδα. Από αργά το βράδυ του Σαββάτου και νωρίς το ξημέρωμα της Κυριακής θα εισχωρήσει στη χώρα το βαρομετρικό χαμηλό από τα ΝΔ, που όμως λόγω ψυχρού μετώπου που θα αναπτύξει, θα ακολουθήσει ΒΑ τροχιά. Προς το μεσημέρι - απόγευμα της ίδιας ημέρας θα προσεγγίσει την Στερεά Ελλάδα, όπου και θα στροβιλίζεται δίνοντας ισχυρής έντασης φαινόμενα. Από το βράδυ αναμένεται υποχώρησή του ανατολικότερα. Τοπικά φαινόμενα θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά και την Κυριακή.



Πρόγνωση καιρού Ελλάδας:

Παρασκευή 20/05:

Η ημέρα θα ξεκινήσει με νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα και βροχές στην Κέρκυρα και την Βόρεια Ήπειρο. Από νωρίς το μεσημέρι, τοπικές βροχές θα σημειώνονται διάσπαρτα στην ηπειρωτική Ελλάδα, ενώ βαθμιαία οι νεφώσεις γύρω από τους ορεινούς όγκους της Πελοποννήσου της Στερεάς Ελλάδας θα ξεκινήσουν να πυκνώνουν και θα σημειωθούν το μεσημέρι βροχές μέτριας έντασης. Από αργά το μεσημέρι και καθώς οδεύουμε προς το απόγευμα, κύμα βροχοπτώσεων θα σαρώνει την ηπειρωτική Ελλάδα ξεκινώντας από τα Δυτικά. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν μετά τις 19:00 και στον Νομό Αττικής.

Θερμοκρασία: Μικρή άνοδος στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα
Άνεμοι: Ν έως 6 μποφόρ στο Ιόνιο

Σάββατο 21/05:

Ήδη από τις μεταμεσονύχτιες ώρες οι βροχές θα συνεχίζονται στην πλειονότητα της ηπειρωτικής Ελλάδας και το Βόρειο Αιγαίο, ωστόσο σιγά - σιγά θα μετατοπίζονται βορειοανατολικότερα. Από τα ξημερώματα νέο κύμα κακοκαιρίας θα εισχωρήσει στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας, και θα δώσει τοπικές βροχές στην Ήπειρό, την ΒΑ Πελοπόννησο, την Στερεά Ελλάδα. Προς το απόγευμα οι περισσότερες βροχές θα εκδηλώνονται στην Κεντρική Στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλία, θα έχουν διάρκεια και θα συνοδεύονται από ηλεκτρική δραστηριότητα.
Πιθανές βροχές το βράδυ και στην Αττική.

Θερμοκρασία: Σε σταθερά επίπεδα, μικρή πτώση στη Νότια Ελλάδα
Άνεμοι: Β στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ και Ν στο Αιγαίο έως 5-6 μποφόρ
























Κυριακή 22/05:

Τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Κεντρικό Αιγαίο.
Θερμοκρασία: Σε σταθερά επίπεδα

Επιμέλεια: Γιάννης Δραβίλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου