Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Πρόγνωση καιρού Δυτικής Ελλάδας έως την Πέμπτη 25/08/16 (Ν. Κουτσοκώστας)

Αλλαγή στο σκηνικό του καιρού με βροχές και καταιγίδες λόγω ψυχρής λίμνης στην ανώτερη τροπόσφαιρα θα έχουμε τις επόμενες ημέρες. Ερχόμενη από την Ιταλία και ακολουθώντας μια νότια τροχιά προς την Ελλάδα θα επιμείνει στο Ιόνιο, όπου και μετά τις 25 θα έχει εξασθενήσει.

Πρόγνωση καιρού Δυτικής Ελλάδας:

Τρίτη 23/08/2016 (επόμενες ώρες):

Ήδη η αλλαγή στο σκηνικό του καιρού είναι παρούσα για αρκετές περιοχές της χώρας μας, συμπεριλαμβάνης και της Ηπείρου, όπου εκδηλώθηκαν βροχές και καταιγίδες με σημαντική ηλεκτρική δραστηριότητα. Στις περιοχές όπου ήδη έχουν επηρεαστεί ανήκει και η Κέρκυρα. Τις επόμενες τώρα ώρες της ημέρας τα φαινόμενα θα επιμείνουν σε όλες τις προαναφερθείσες περιοχές ενώ θα επηρεάσουν στο σύνολο όλη την Δυτική Ελλάδα είτε λιγότερο, ειτε περισσότερο, έτσι από αργά το απόγευμα μπαίνουν στο καιρικό παιχνίδι, η Λευκάδα, η Κεφαλλονιά, η Ζάκυνθος αρχικά, μετέπειτα και μέχρι το τέλος της ημέρας, η Αιτωλοακαρνανία, 
η Αχαΐα και η Ηλεία με βροχές και καταιγίδες, που θα προέρχονται πλέον από το ζεστό Ιόνιο. Πιθανή η εμφάνιση υδροστροβίλων σε όλο το Ιόνιο και σε περιοχές των Επτανήσων, όπως και σε νομούς της Δυτικής Ελλάδας που βρέχονται από το Ιόνιο.

Θερμοκρασία: Στα Ιόνια Νησιά έως 32°C, στην Ήπειρο έως 34°C, στην Δυτική Στερεά και Πελοπόννησο έως 36°C.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί - Βόρειοι πνέουν στο Ιόνιο, ενισχυμένοι στα 4 με 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως τα 4 μποφόρ.

Τετάρτη 24/08/2016:

Άστατος ο καιρός την Τετάρτη έτσι, μέχρι και τις πρωινές ώρες τα περισσότερα φαινόμενα θα επιμένουν στο Ιόνιο και την Ήπειρο, λιγότερα αυτά θα εντοπίζονται και σε ορεινή Αιτωλοακαρνανία, Ευρυτανία, ορεινή Αχαία και ορεινή Ηλεία κατά κόρον. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τώρα και καθώς τα όποια φαινόμενα που θα λαμβάνουν χώρα με την μορφή μπόρας ή και πρόσκαιρης καταιγίδας στην Δυτική Στερεά και την Ήπειρο, αναμένουμε γενίκευση των φαινομένων στην Πελοπόννησο, ενώ σποραδικές μπόρες θα βρίσκονται στα Επτάνησα και δυτικά αυτών στο Ιόνιο. Μέχρι και τα μεσάνυχτα τα φαινόμενα θα έχουν τάσεις εξασθενήσεως, αλλά θα επιμείνουν. Πιθανή εμφάνιση υδροστροβίλων σε περιοχές που βρέχονται από το Ιόνιο!

Θερμοκρασία: Στα Ιόνια Νησιά από 23°C έως 30°C, στην Ήπειρο από 16°C έως 33°C, στην Δυτική Στερεά και Πελοπόννησο από 20°C έως 33°C. 
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί - Βόρειοι θα πνέουν στο Ιόνιο στα 3 με 5 μποφόρ, ριπές και 6. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως τα 5 μποφόρ, στρεφόμενοι σε βορειοανατολικούς ασθενείς από τις βραδινές ώρες, η γνωστή και ως απόγειος αύρα.

Πέμπτη 25/08/2016:

Σταθερά άστατος ο καιρός σε όλη την δυτική Ελλάδα το πρώτο 12ωρο της ημέρας, αρχικά τα φαινόμενα φαίνεται να εντοπίζονται από το νομό Άρτας και νοτιότερα, αλλά σποραδικού χαρακτήρα με έμφαση όμως σε όλα τα ορεινά από την Άρτα έως και την Ηλεία. Αργότερα η αστάθεια που θα εκδηλωθεί με την μορφή βροχών και καταιγίδων θα επηρεάσει και ορισμένες περιοχές της Δυτικής ηπειρωτικής Ελλάδας, ενώ στο Ιόνιο τα όποια πολύ λίγα φαινόμενα, δεν θα έχουν ούτε κάποια ένταση αλλά ούτε και διάρκεια. Μέχρι και το τέλος της ημέρας τα όποια φαινόμενα που θα επιμένουν αρχικά στην Ήπειρο με έμφαση το νομό Ιωαννίνων γρήγορα θα κοπάζουν και γενικά η αστάθεια στην Ήπειρο και την υπόλοιπη Δυτική Στερεά και Πελοπόννησο προς το βράδυ θα περιοριστεί σημαντικά, κάποιοι λίγοι τοπικοί όμβροι θα υπάρξουν αυτοί σε νησιά όπως Κεφαλονιά και Ζάκυνθο που γρήγορα θα αποτελέσουν παρελθόν και στις προαναφερθείσες περιοχές.

Θερμοκρασία: Στα Ιόνια Νησιά από 23°C έως 29°C, στην Ήπειρο από 16°C έως 33°C, στην Δυτική Στερεά και Πελοπόννησο από 22°C έως 33°C.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί - Βόρειοι στο Ιόνιο στα 3 με 5 μποφόρ, Βορειοανατολικοί - Ανατολικοί σε Πατραϊκό, στα 2 με 4 μποφόρ, όπως και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 1 έως 4 μποφόρ, από διάφορες διευθύνσεις.


Επιμέλεια - Εκτίμηση: Νίκος Κουτσοκώστας
Για το Weatherathens

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου