Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016

Εκτίμηση καιρού Δυτικής Ελλάδας 25-26/12/16 - Διατήρηση της καλοκαιρίας (Ν. Κουτσοκώστας)

Με καλό καιρό θα συνεχιστεί η ημέρα των Χριστουγέννων στη Δυτική Ελλάδα.

Εκτίμηση καιρού Δυτικής Ελλάδας:

Κυριακή 25/12/2016:

Καλός και κρύος ο καιρός σε όλη την Δυτική Ελλάδα ανήμερα των Χριστουγέννων στο ξεκίνημα του, προς τις μεσημβρινές ώρες από τα ΒΔ θα ξεκινήσει μια αραιή συννεφιά κατά βάση που θα πυκνώσει μέχρι το βράδυ σε όλα την Δυτική Ελλάδα, με κάποια μικρά ανοίγματα. Ο καιρός δύναται να διατηρηθεί γενικά πιο νεφελώσης στα Ιόνια Νησιά. 


Θερμοκρασία: Στα Ιόνια Νησιά από 2 έως 14°C, στην Ήπειρο από -5 έως 12°C, στην Δυτική Στερεά και Πελοπόννησο από -2 έως 13°C. Στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων δύναται να παρατηρηθούν και θερμοκρασίες σαφώς χαμηλότερες.
Άνεμοι: Κυριαρχία μαΐστρου (ΒΔ) 5 με 6 μποφόρ και στα ανοιχτά του Ιονίου ριπές έως 7. Στα ηπειρωτικά ΒΔ ασθενείς και το βράδυ ΒΑ ασθενείς.

Δευτέρα 26/12/2016:

Αίθριος αναμένεται στο μεγαλύτεροι μέρος της Δυτικής Ελλάδας ο καιρός την δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων. Δεν θα λείψουν κάποιες νεφώσεις στα ορεινά του νομού Ιωαννίνων μέσα στην μέρα που θα διαλυθούν μέχρι το απόγευμα.


Θερμοκρασία: Στα Ιόνια Νησιά από 4 έως 15°C, στην Ήπειρο από -4 έως 13°C, στην Δυτική Στερεά και Πελοπόννησο από 0 έως 14°C και ίσως 15°C. Στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων δύναται να παρατηρηθούν και θερμοκρασίες σαφώς χαμηλότερες.
Άνεμοι: Μαΐστρος διατηρείται ο άνεμος σε όλο το Ιόνιο έως τα 5 μποφόρ, στο Ρίο - Αντίρριο έως 6 οι ριπές. Στα ηπειρωτικά ασθενείς ΒΔ την ημέρα, στρεφόμενοι σε ασθενείς ΒΑ την νύχτα.

Σαφώς και θα υπάρξει ενημέρωση με νεότερο άρθρο για την μετέπειτα εξέλιξη!

Επιμέλεια: Νίκος Κουτσοκώστας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου