Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Πρόγνωση καιρού Αττικής έως την Πέμπτη 29/12/16 - Παράδοση στον πολικό εισβολέα + Χάρτης χιονόστρωσης

Άκρως χειμωνιάτικο θα καταστεί το σκηνικό του καιρού στο Νομό Αττικής τις επόμενες ημέρες, με χιονοπτώσεις έως και πεδινά τμήματα του Νομού.

Πρόγνωση καιρού Αττικής:

Τετάρτη 28/12/2016:

Νεφώσεις που πριν το ξημέρωμα και το πρωί θα δώσουν βροχές αρχικά στα Βόρεια, και ύστερα και στα πιο Νότια τμήματα του Νομού. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Έπειτα τα φαινόμενα θα σταματήσουν, ωστόσο οι νεφώσεις θα παραμείνουν στον ουράνιο θόλο για το υπόλοιπο της ημέρας, με μικρή πιθανότητα για πρόσκαιρο άνοιγμα το μεσημέρι. Το βράδυ αναμένονται ασθενείς χιονοπτώσεις στον Κιθαιρώνα και την Πάρνηθα.

Θερμοκρασία: Σε πτώση, έως 10°C στο Κέντρο της Αθήνας
Άνεμοι: Β-ΒΔ έως 6 μποφόρ

Πέμπτη 29/12/2016:

Ισχυρό κύμα φαινομένων θα εισβάλει από τα βορειοανατολικά του Νομού λίγο πριν τα ξημερώματα. Έτσι: Αρχικά θα ξεκινήσουν πυκνότατες χιονοπτώσεις συνοδεία χιονοχάλαζου και ηλεκτρικών εκκενώσεων (χιονοκαταιγίδα) στα βορειοανατολικά και τα ανατολικά τμήματα της Αττικής από τα 150 μ. περίπου και πάνω. Λεπτό προς λεπτό τα υψόμετρα χιονόπτωσης στη βορειοανατολική θα πέφτουν, και τα φαινόμενα θα εισβάλουν βίαια και στο λεκανοπέδιο, όπου θα σημειώνονται πολύ πυκνές χιονοπτώσεις από τα 100 μ. και πάνω. Στις περιοχές από τα 100 μ. και κάτω εντός του λεκανοπεδίου θα σημειώνονται χιονοπτώσεις με το χιόνι σε πολύ υγρή μορφή. Περίπου στο ξημέρωμα θα χιονίζει σε ολόκληρο το Νομό, με τα έντονα φαινόμενα να έχουν σπάσει σε δύο τόξα, που το ένα θα επηρεάζει την Ανατολική Αττική και το άλλο τη Βορειοδυτική και ειδικότερα προς Βοιωτία. Αφού ξημερώσει τα επίπεδα χιονόπτωσης θα ανέβουν και στις παράκτιες περιοχές δε θα σημειώνεται πλέον καθαρή χιονόπτωση (πιθανώς χιονόνερο), ωστόσο στις περιοχές από τα 100 μ. και πάνω τα φαινόμενα θα εξακολουθούν να είναι έντονα και με τη μορφή χιονοπτώσεων. Σταδιακά, από το πρωί, τα φαινόμενα θα μετατοπίζονται νοτιότερα, σταδιακά εξασθενούμενα, μία διαδικασία που θα συνεχίζεται βραδέως έως και το απόγευμα με τη μορφή on-off φαινομένων. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειώνονται πλέον στις περιοχές γύρω από τους ορεινούς όγκους και χιονοπτώσεις στη Βορειοδυτική Αττική.  

Θερμοκρασία: Σε περαιτέρω πτώση, έως 6°C στο Κέντρο της Αθήνας
Άνεμοι: Αρχικά Β-ΒΔ και ύστερα Β-ΒΑ έως 7 μποφόρ

Επιμέλεια: Γιάννης Δραβίλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου