Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Πρόγνωση καιρού Αττικής έως το Σάββατο 07/01/17 - Κρύο και χιόνια

Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας σε συνδυασμό με άστατο καιρό περιμένουμε τις επόμενες ημέρες στο Νομό Αττικής. 

Πρόγνωση καιρού Αττικής:

Παρασκευή 06/01/2017:

Τοπικές βροχές νωρίς το πρωί που σύντομα θα κινηθούν δυτικότερα. Το υπόλοιπο της ημέρας θα συνεχιστεί με νεφώσεις, οι οποίες παροδικά θα αφήνουν ανοίγματα κατά τη διάρκεια των οποίων ο ήλιος θα παλεύει να αναδειχθεί κατά των νεφώσεων. Το βράδυ οι νεφώσεις θα πυκνώσουν εκ νέου από τα ανατολικά και βόρεια.

Θερμοκρασία: Η μέγιστη στο Κέντρο της Αθήνας το πρωί στους 10°C, μέσα στην ημέρα σταδιακά ο υδράργυρος θα σημειώνει πτώση
Άνεμοι: Ν-ΝΔ που μέσα στην ημέρα θα γυρίσουν σε Β εξασθενημένοι

Σάββατο 07/01/2017:

Τοπικά φαινόμενα πριν το ξημέρωμα στα βόρεια, βορειοανατολικά και ανατολικά τμήματα του νομού, που αρχικά θα εκδηλώνονται ως τοπικές χιονοπτώσεις στη Βόρεια Αττική από τα 150 μ. και πάνω και στην Ανατολική Αττική από τα 250 μ. και πάνω. Πολύ γρήγορα, τα υψόμετρα χιονόπτωσης θα πέσουν ακόμα περισσότερο, με κάποια φαινόμενα να καταφέρνουν να εισχωρήσουν παροδικά και στο λεκανοπέδιο. Στη Βορειοδυτική Αττική θα σημειωθούν παροδικές χιονοπτώσεις, κυρίως στις περιοχές γύρω από τους ορεινούς όγκους. Οι περιοχές που θα επηρεάζονται περισσότερο κατά τη διάρκεια της νύχτας απεικονίζονται στον επόμενο χάρτη: 

Σύντομα, περίπου το πρωί, τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα Βόρεια και Βορειοανατολικά του Νομού, όπου θα εμμένουν για πολλές ώρες και ό,τι πέφτει ακόμα και σε μηδενικό υψόμετρο θα είναι σε μορφή χιονιού. Στη Δυτική Αττική, καθώς και στον υπόλοιπο Νομό, οι θερμοκρασίες θα είναι επίσης ευνοϊκές για χιονοπτώσεις αλλά και χιονοστρώσεις, ωστόσο τα φαινόμενα θα είναι είτε ασθενή, τοπικά και παροδικά είτε ανύπαρκτα. Στο ίδιο μοτίβο θα συνεχιστεί ο καιρός και το απόγευμα, ενώ αργά το απόγευμα πιθανώς τα φαινόμενα στη Βόρεια και Βορειοανατολική να ενταθούν και να επεκταθούν νοτιότερα και στα ενδότερα του Νομού (για αυτό το σενάριο θα γνωρίζουμε με βεβαιότητα μέσα στο Σάββατο, καθώς ακόμη τα προγνωστικά μοντέλα δεν αδυνατούν να εντοπίσουν την ακριβή περιοχή σύγκλισης των επιφανειακών ανέμων στο Αιγαίο).

Θερμοκρασία: Σε αρνητικές τιμές ακόμα και στο Κέντρο της Αθήνας, που το μεσημέρι θα ανέβει πρόσκαιρα στον 1°C. Στα Βόρεια Προάστια και στα ορεινά του Νομού θα επικρατήσει ολικός παγετός (αρνητικές θερμοκρασίες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας).
Άνεμοι: Β-ΒΔ έως 5 μποφόρ

Επιμέλεια: Γιάννης Δραβίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου