Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας έως την Παρασκευή 06/01/17 - Βροχές, πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια

Επιδείνωση με βροχές και χιόνια θα παρουσιάσει ο καιρός στην ηπειρωτική χώρα αύριο, Πέμπτη.

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας:

Πέμπτη 05/01/2017:

Τοπικές νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα με βροχές τοπικά ισχυρές στο Νότιο και Ανατολικό Αιγαίο, και μέτριας έντασης στο Ιόνιο και τη Δυτική ηπειρωτική χώρα. Από το μεσημέρι, τα φαινόμενα θα πολιορκούν τη χώρα από τα Δυτικά και τα Βόρεια σύνορά της, και σταδιακά θα εισέρχονται από το Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη προς τα ενδότερα αυτής. Αργά το απόγευμα και το βράδυ θα σημειώνονται ισχυρές βροχοπτώσεις στο Ιόνιο, τη Δυτική Πελοπόννησο, τη Δυτική Στερεά, την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη, το Νότιο και Ανατολικό Αιγαίο και τοπικά και στη Θεσσαλία. Χιονοπτώσεις θα σημειώνονται αρχικά στην οροσειρά της Πίνδου, καθώς και στα ορεινά της Ηπείρου και της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας. Μέσα στη νύχτα πιθανώς να σημειωθούν βροχοπτώσεις στην Αττική, ενώ θα χιονίσει και στην πόλη της Θεσσαλονίκης, όπου και ίσως να σημειωθεί πρόσκαιρη τοπική χιονόστρωση.

Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή έως και το μεσημέρι, από το βράδυ σε πτώση αρχικά από τα βορειοδυτικά της χώρας
Άνεμοι: ΝΔ στα πελάγη έως 8 μποφόρ, που το βράδυ στο Ιόνιο θα γυρίσουν σε ΒΔ.

Παρασκευή 06/01/2017:

Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενούν από την ηπειρωτική χώρα και θα επικεντρώνονται περισσότερο εντός του Αιγαίου και του Νοτίου Ιονίου. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα Κεντρικά, Βόρεια και Δυτικά ηπειρωτικά ακόμα και σε μηδενικό υψόμετρο. Τη νύχτα θα ξεκινήσει να χιονίζει στην Αττική.

Θερμοκρασία: Σε κατακόρυφη πτώση σε ολόκληρη τη χώρα, σε ακραία χαμηλά επίπεδα τη νύχτα στα ορεινά - ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας
Άνεμοι: ΒΔ στο Ιόνιο έως 9 μποφόρ, Δ-ΝΔ στο Αιγαίο έως 9 μποφόρ που το βράδυ σταδιακά θα γυρίζουν σε ΒΔ και ΒΑ. 

Θα ακολουθήσουν αναλυτικότερη πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες, καθώς και αναλυτική εκτίμηση για τον Νομό Αττικής σε επόμενα άρθρα. 

Επιμέλεια: Γιάννης Δραβίλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου