Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας έως την Τρίτη 14/11/17 - Επιδείνωση του καιρού εκ νέου

Από διαδοχικές ατμοσφαιρικές διαταραχές θα επηρεαστεί η χώρα μας την ερχόμενη εβδομάδα, στα πλαίσια της κακοκαιρίας «Ευρυδίκη».

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας:

Δευτέρα 13/11/2017:

Βροχές και τοπικές καταιγίδες πριν το ξημέρωμα στο Ιόνιο, καθώς και στη Νότια Πελοπόννησο και τοπικά στη Δυτική Κρήτη. Τοπικά θα βρέχει και στη Θράκη. Προς το ξημέρωμα το δεύτερο κύμα φαινομένων, αυτό που πρωτίστως επηρέαζε τη Νότια Πελοπόννησο, θα επεκτείνεται ανατολικότερα, κι έτσι από αργά το πρωί θα επηρεάζονται κι η Αν. Πελοπόννησος κι η Αν. Στερεά, σταδιακά θα επηρεάζονται κι οι Κυκλάδες και περισσότερες περιοχές της Κρήτης, ενώ στο Ιόνιο τα φαινόμενα θα περιορίζονται σημαντικά. 
Οι περιοχές που θα σημειωθούν βροχές/καταιγίδες πριν το ξημέρωμα και νωρίς το πρωί της Δευτέρας σύμφωνα με το προγνωστικό μοντέλο GFS


Το μεσημέρι και το απόγευμα από εκτεταμένες καταιγίδες θα επηρεάζεται το Νότιο και το Ανατολικό Αιγαίο, παράλληλα με κάποιες βροχές που θα σημειώνονται στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, καθώς και στη Θράκη. 
Οι περιοχές που θα σημειωθούν βροχές/καταιγίδες το πρωί και νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας σύμφωνα με το προγνωστικό μοντέλο GFS


Το βράδυ καταιγίδες θα δημιουργηθούν εκ νέου στο Ιόνιο.
Στην Αττική περιμένουμε τοπικές ασθενείς βροχές στα Δυτικά του Νομού μέσα στη νύχτα, ενώ αργά το πρωί προς το μεσημέρι της Δευτέρας θα σημειωθεί καταιγίδα, πιθανώς ισχυρή και συνοδευόμενη από χαλαζόπτωση στα Ανατολικά και Νότια του Νομού.
Οι περιοχές που θα σημειωθούν βροχές/καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα της Δευτέρας σύμφωνα με το προγνωστικό μοντέλο GFS


Θερμοκρασία: Σε μικρή πτώση σε ολόκληρη τη χώρα
Άνεμοι: Ενισχυμένοι ΝΑ στα πελάγη, που από το βράδυ θα στραφούν σε ΝΔ.

Τρίτη 14/11/2017:

Βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, που μέσα στη μέρα θα εισχωρήσουν στα ηπειρωτικά, επηρεάζοντας την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Στερεά και τοπικά την Πελοπόννησο, κι έπειτα και την υπόλοιπη Μακεδονία. 
Ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό θα ξεκινήσει την Τετάρτη από την Ιταλία, με πορεία προς τη χώρα μας, την οποία πιθανώς να επηρεάσει το Σαββατοκύριακο. Οι άνεμοι στην περιφέρειά του, υποδηλώνουν υποψία για medicane, κυκλώνα, δηλαδή, με τροπικά χαρακτηριστικά.


Θερμοκρασία: Σε περαιτέρω πτώση στη Βορειοδυτική Χώρα, χωρίς αξιόλογη μεταβολή στις υπόλοιπες περιοχές
Άνεμοι: Ισχυροί Νοτιάδες στο Ιόνιο, μέτριας έντασης στο Αιγαίo

Επιμέλεια: Γιάννης Δραβίλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου