Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Πρόγνωση καιρού Αττικής έως την Τετάρτη 24/01/18 - Κρύο και λίγα χιόνια

Χειμερινό θα καταστεί το σκηνικό του καιρού στην Αττική κατά τη διάρκεια των επόμενων ημερών.

Πρόγνωση καιρού Αττικής:

Τρίτη 23/01/2018:

Αρχικά τοπικές νεφώσεις που στα Βόρεια και Ανατολικά του Νομού θα δώσουν μέσα στο πρωί ή και νωρίς το μεσημέρι ασθενή φαινόμενα, με τη μορφή ασθενών χιονοπτώσεων στα ορεινά και τα ημιορεινά. Βαθμιαία από το μεσημέρι τα όποια ασθενή φαινόμενα θα περιορίζονται στα Βόρεια με τη μορφή ορεογραφικών φαινομένων, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειώνονται στην Πάρνηθα, περίπου από τα 500 μ. και πάνω. Από το απόγευμα ασθενή φαινόμενα θα επηρεάζουν τα Βορειοδυτικά του Νομού, με ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και τα ημιορεινά, ενώ πρόσκαιρα θα χιονίζει ασθενώς και στα ορεινά και ημιορεινά της Βόρειας Αττικής, με ψεκάδες ή αερομεταφερόμενες νιφάδες πιο χαμηλά. Το βράδυ οι χιονοπτώσεις θα διατηρούνται στα Βορειοδυτικά και τοπικά στα Βόρεια, και σταδιακά θα κατεβαίνουν όλο και χαμηλότερα, παροδικά ακόμα και στα 300-400 μ. της Βορειοδυτικής Αττικής. Στην υπόλοιπη Αττική θα επικρατεί σπαστός καιρός με διαστήματα ψεκάδων ή αερομεταφερόμενων νιφάδων.

Θερμοκρασία: Έως 10°C η μέγιστη τιμή στο Κέντρο της Αθήνας, στα Βόρεια Προάστια 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Κατά τη διάρκεια της νύχτας αναμένεται έντονη αίσθηση του ψύχους.
Άνεμοι: ΒΑ έως 4-5 μποφόρ

Προβλεπόμενη θερμοκρασία το ξημέρωμα της Τετάρτης σύμφωνα με το προγνωστικό μοντέλο ICON της Γερμανικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας
Τετάρτη 24/01/2018:

Χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της Βορειοδυτικής Αττικής, πρόσκαιρα και χαμηλότερα, με παροδικά κλεισίματα του καιρού και νοτιότερα. Βαθμιαία προς το ξημέρωμα, κι ενώ τα φαινόμενα στα Βορειοδυτικά θα υποχωρούν, ασθενείς χιονοπτώσεις θα επηρεάζουν τα ορεινά - και ίσως πρόσκαιρα τα ημιορεινά προσκείμενα σε ορεινούς όγκους - της Βόρειας και Βορειοανατολικής Αττικής, ενώ αερομεταφερόμενες νιφάδες ίσως κάνουν την εμφάνισή τους έως και τα πεδινά του λεκανοπεδίου. Από το πρωί ο καιρός θα βελτιωθεί, ωστόσο το κρύο θα κυριαρχεί. Το βράδυ πιθανώς ο καιρός να παρουσιάσει ελαφρά υποτροπή στα Βόρεια και Ανατολικά.

Θερμοκρασία: Έως 7°C η μέγιστη τιμή στο Κέντρο της Αθήνας, στα Βόρεια Προάστια 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Κατά τη διάρκεια της νύχτας αναμένεται έντονη αίσθηση του ψύχους.
Άνεμοι: ΒΑ έως 5-6 μποφόρ

Επιμέλεια: Γιάννης Δραβίλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου