Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

Πρόγνωση καιρού Αττικής για το Σάββατο 23/02/19 - Πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια

Χειμερινό αναμένεται το σκηνικό του καιρού το Σαββατοκύριακο στην Αττική, καθώς αυτή θα επηρεαστεί από την κακοκαιρία «Ωκεανίς».

Πρόγνωση καιρού Αττικής:

Σάββατο 23/02/2019:

Το πρωί θα σημειωθούν βροχές στο μεγαλύτερο τμήμα του Νομού και χιονοπτώσεις στα ορεινά, ενώ το μεσημέρι τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα ενταθούν και πλέον θα χιονίζει από τα 500-600 μ. και πάνω. Στη Δυτική και τη Βορειοδυτική Αττική τα υψόμετρα χιονόπτωσης θα κατηφορίζουν ραγδαία, κι έτσι ήδη από το μεσημέρι θα χιονίζει και στα ημιπεδινά ή τα πεδινά. Το απόγευμα τα φαινόμενα θα συνεχιστούν με τάση να εξασθενούν και να περιορίζονται. Στη Δυτική και τη Βορειοδυτική Αττική θα χιονίζει ακόμη και σε μηδενικό υψόμετρο, ενώ με ασθενή ένταση θα χιονίσει και πολύ χαμηλά εντός του λεκανοπεδίου πριν τα φαινόμενα περιοριστούν. Αργά το βράδυ ο καιρός θα παρουσιάσει εκ νέου υποτροπή, με χιονοπτώσεις αυτή τη φορά σε μηδενικό υψόμετρo στα Δυτικά και Βορειοδυτικά του Νομού, και με ασθενή ή πρόσκαιρα μέτρια ένταση στα ημιπεδινά ή ακόμη και τα πεδινά περίπου από τον Υμηττό και βορειότερα/βορειοδυτικότερα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν επίσης στα ημιορεινά και ημιπεδινά της Βορειοανατολικής Αττικής, πρόσκαιρα ίσως και στα πεδινά. Νοτιότερα και ανατολικότερα του Υμηττού θα σημειώνεται ασθενής βροχή ή χιονόνερο.

Αξιόλογα ύψη χιονιού περιμένουμε στα ορεινά της Βόρειας Αττικής, καθώς και στα ημιορεινά της Βορειοδυτικής Αττικής. Χιονοστρώσεις θα σημειωθούν, επίσης, σε όλα τα ημιορεινά από τον Υμηττό και βορειότερα, χωρίς να αποκλείονται πρόσκαιρες χιονοστρώσεις και σε χαμηλότερα υψόμετρα.

Θερμοκρασία: Σε ραγδαία πτώση της τάξεως των 3-10°C ανάλογα την περιοχή. Το πρωί θα αγγίξει τους 10°C στην Αθήνα, έπειτα σε πτώση
Άνεμοι: ΒΑ έως 6 μποφόρ

Επιμέλεια: Γιάννης Δραβίλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου