Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021

Πρόγνωση καιρού Αττικής για την Πέμπτη 25/03/2021 - Τοπικές χιονοπτώσεις έως και σε πεδινές περιοχές

Περαιτέρω επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός το πρωί της Πέμπτης στην Αττική, ανήμερα της εθνικής επετείου. Σε ορισμένες πεδινές περιοχές, ενδεχομένως να σημειωθεί μια από τις οψιμότερες χιονοπτώσεις των τελευταίων δεκαετιών.

Πρόγνωση καιρού Αττικής:

Πέμπτη 25/03/2021:

Κατά τη διάρκεια της νύχτας αναμένουμε παροδικές νεφώσεις που ανά διαστήματα θα επηρεάζουν τα βορειότερα τμήματα του Νομού με πρόσκαιρα ασθενή φαινόμενα, τα οποία θα μεταφράζονται σε πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις αρχικά από 300-350 μ. και πάνω και προς το ξημέρωμα ακόμα και στα 200 μ., κυρίως κοντά στους ορεινούς όγκους. Το πρωί (υπολογίζεται περίπου στις 08:00) ο καιρός θα επιδεινωθεί, με πιο γενικευμένα κλεισίματα και πιο συνεχείς χιονοπτώσεις στα βόρεια του Νομού, οι οποίες εξασθενημένες κατά περιόδους θα επηρεάζουν και το λεκανοπέδιο περίπου έως τα 150 μ. Πιο χαμηλά θα σημειώνεται χιονόνερο ή ασθενής βροχή. Καθώς βαδίζουμε προς το μεσημέρι ο καιρός θα παρουσιάσει περαιτέρω επιδείνωση, ωστόσο τα υψόμετρα χιονόπτωσης θα ανέβουν πάνω από τα 200-300 μ., χωρίς ωστόσο να αποκλείονται πρόσκαιρες εξάρσεις χιονοπτώσεων, πιθανόν με τη μορφή όμβρων χιονιού, έως και σε πεδινές περιοχές, κυρίως στα πιο ανατολικά τμήματα του Νομού. Σε αυτό το σημείο πρέπει να τονιστεί ότι όπου θα χιονίζει σε χαμηλά υψόμετρα, η θερμοκρασία θα είναι ασυνήθιστα υψηλή και καθοριστικό ρόλο θα διαδραματίζουν οι ιδιαίτερα μικρές τιμές σχετικής υγρασίας. Μετά το μεσημέρι ο καιρός βαθμιαία θα βελτιωθεί.

Χιονοστρώσεις θα σημειωθούν σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από 400-500 μ., που κάτω από τα 600 μ. δεν θα διαρκούν σε παύσεις των φαινομένων.

Θερμοκρασία: Σε περαιτέρω πτώση, έως 10°C η μέγιστη τιμή της στο Κέντρο της Αθήνας, στα βόρεια προάστια έως 7°C
Άνεμοι: Ασθενείς από βόρειες διευθύνσεις

Επιμέλεια: Γιάννης Δραβίλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου