Σάββατο 31 Ιουλίου 2021

Κορύφωση του καύσωνα τις επόμενες ημέρες - Οι θερμοκρασίες έως την Τετάρτη 04/08/2021 σε χάρτες

Συνεχίζεται και τις επόμενες ημέρες το ισχυρό κύμα καύσωνα που επηρεάζει ήδη από την περασμένη Πέμπτη τη χώρα μας. Τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία τοποθετούν την υποχώρηση των πολύ υψηλών θερμοκρασιών σταδιακά από την ερχόμενη Παρασκευή.

Πιο αναλυτικά, αύριο, Κυριακή, αναμένεται ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα με τον υδράργυρο να σημειώνει μικρή άνοδο. Σε τμήματα της Θεσσαλίας, όπως η Λάρισα και τα Τρίκαλα η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 43°C, στο Κιλκίς τους 42°C, στο Αγρίνιο τους 43°C, ενώ σε περιοχές της Αττικής τους 40-41°C.

Τη Δευτέρα θα επικρατήσει και πάλι ηλιοφάνεια, η θερμοκρασία, ωστόσο, θα βρεθεί σε περαιτέρω άνοδο, με το θερμόμετρο να δείχνει 46°C στη Λάρισα, 44°C στο Αγρίνιο και τη Βοιωτία και 41-42°C σε τμήματα της Αττικής.

Δείτε, με κλικ στα παρακάτω κουμπιά, τη μέγιστη θερμοκρασία για κάθε περιοχή της χώρας για τις επόμενες ημέρες.


Ιδιαίτερη επίδραση στην αύξηση της δυσφορίας θα έχουν οι πολύ υψηλές ελάχιστες θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της νύχτας, κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα. Ειδικότερα για την Αττική, καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας της Δευτέρας προς Τρίτη στο λεκανοπέδιο της Αθήνας η θερμοκρασία δεν θα βρεθεί κάτω από τους 30-32°C. Εκτός λεκανοπεδίου η κατάσταση θα είναι λίγο καλύτερη, καθώς η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα 2-4°C χαμηλότερα.

Δείτε, με κλικ στα παρακάτω κουμπιά, την ελάχιστη θερμοκρασία για κάθε περιοχή της χώρας για τις επόμενες ημέρες.

Στην Αττική οι υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες φαίνεται πως θα καταγραφούν μεταξύ Τρίτης και Πέμπτης, με τον υδράργυρο πιθανόν να ξεπερνά τους 43°C σε ορισμένες περιοχές.

Δείτε, με κλικ στα παρακάτω κουμπιά, τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία για κάθε περιοχή της Αττικής για τις επόμενες ημέρες.


Ο καύσωνας θα διαρκέσει έως και την Πέμπτη, ενώ από την Παρασκευή η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Επιμέλεια: Γιάννης Δραβίλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου