Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε ολόκληρη τη χώρα

Νέα, σοβαρή επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες, με ισχυρές και παρατεταμένες βροχές και καταιγίδες που θα διαρκέσουν έως και το Σάββατο και τοπικά θα δημιουργήσουν προβλήματα.

Πέμπτη 14/10/2021:

Κατά τη διάρκεια της νύχτας και το ξημέρωμα περιμένουμε βροχές και τοπικές καταιγίδες στο Ιόνιο, τη Δυτική Στερεά, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία, καθώς και στα δυτικά τμήματα του Αιγαίου. Το πρωί τα φαινόμενα θα συνεχιστούν στις προαναφερθείσες περιοχές και θα επεκταθούν επιπλέον σε τμήματα της Θράκης, της Πελοποννήσου και της Ανατολικής Στερεάς. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στη Δυτική Μακεδονία πάνω από τα 1000-1300 μ. Το μεσημέρι, το απόγευμα και το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στις Κυκλάδες, χωρίς να σταματήσουν στις υπόλοιπες περιοχές.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στο Ιόνιο, την Κεντρική Μακεδονία, τα Νότια τμήματα της Πελοποννήσου και την Ανατολική Στερεά, καθώς τα φαινόμενα θα έχουν ένταση και διάρκεια, ενώ θα καταγραφούν πολύ μεγάλα ύψη βροχής.

Στην Αττική περιμένουμε βροχές και τοπικές καταιγίδες καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, που το βράδυ θα ενταθούν.

Θερμοκρασία: Σε πτώση στη Βόρεια Ελλάδα, χωρίς αξιόλογη μεταβολή στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας

Άνεμοι: Ενισχυμένοι έως 7 μποφόρ στα πελάγη

Στους παρακάτω χάρτες απεικονίζεται ο συνολικός υετός έως το βράδυ της Παρασκευής στη χώρα μας σύμφωνα με 3 διαφορετικά προγνωστικά μοντέλα.

Παρασκευή 15/10/2021:

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί, με βροχές και καταιγίδες να επηρεάζουν ολόκληρη τη χώρα.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στο Ιόνιο, την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, τα Νότια τμήματα της Πελοποννήσου και την Ανατολική Στερεά, καθώς τα φαινόμενα θα έχουν ένταση και διάρκεια, ενώ θα καταγραφούν πολύ μεγάλα ύψη βροχής.

Οι περιοχές στις οποίες σύμφωνα με τουλάχιστον ένα από τα προγνωστικά μοντέλα ICON-EU, GFS, GEM θα καταγραφούν περισσότερα από 100 mm έως το βράδυ της Παρασκευής.
Στην Αττική περιμένουμε βροχές και τοπικές καταιγίδες καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Τη νύχτα προς Παρασκευή τα φαινόμενα θα είναι έντονα, ενώ πιθανόν να παρατηρηθούν χαλαζοπτώσεις και υδροστρόβιλοι, κυρίως στα ανατολικά παράκτια.

Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

Άνεμοι: Ενισχυμένοι έως 8 μποφόρ στα πελάγη

Επιμέλεια: Γιάννης Δραβίλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου