Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021

Σοβαρή επιδείνωση του καιρού στη χώρα μας τις επόμενες ημέρες - Πρόγνωση έως την Παρασκευή 08/10/21

Σοβαρή επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας τις επόμενες ημέρες, με γενικευμένες βροχές και ισχυρές καταιγίδες, καθώς το καιρικό σύστημα «Αθηνά» θα κινηθεί νοτιοανατολικότερα.

Πέμπτη 07/10/2021:

Κατά τη διάρκεια της νύχτας περιμένουμε καταιγίδες στο Ιόνιο και βροχές στην Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία, τη Δυτική Στερεά και τη Βορειοδυτική Πελοπόννησο. Το πρωί και το μεσημέρι τα φαινόμενα θα συνεχιστούν στις προαναφερθείσες περιοχές, παράλληλα θα επεκταθούν στη Θεσσαλία και την Κεντρική Στερεά, ενώ το βράδυ θα επηρεαστεί πιο γενικευμένα και η Μακεδονία.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στο Βόρειο Ιόνιο και τα βορειοδυτικά τμήματα της Ηπείρου, όπου τα φαινόμενα θα είναι έντονα και παρατεταμένα. Ειδικότερα για την Κέρκυρα η κατάσταση κρίνεται, επίσης, επικίνδυνη.

Προβλεπόμενος υετός (βροχή/χιόνι κλπ.) για την Πέμπτη σύμφωνα με το προγνωστικό μοντέλο της Γερμανικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας
Θερμοκρασία: Σε μικρή πτώση στη Βόρεια Χώρα, χωρίς αξιόλογη μεταβολή στις υπόλοιπες περιοχές

Άνεμοι: Ισχυροί από νότιες διευθύνσεις στο Ιόνιο και από βορειοανατολικές διευθύνσεις στο Βόρειο Αιγαίο

Παρασκευή 08/10/2021:

Τα φαινόμενα θα επεκταθούν περαιτέρω, επηρεάζοντας πλέον ολόκληρη την ηπειρωτική χώρα, καθώς και το Βόρειο Αιγαίο. Μεγάλος όγκος νερού θα πέσει στο Ιόνιο και την Κεντρική Ελλάδα, ενώ τα μεγαλύτερα ύψη βροχής φαίνεται πως θα δεχθούν οι νομοί Ημαθίας και Λάρισας.

Στην Αττική περιμένουμε βροχές και καταιγίδες, πιθανόν ισχυρές.

Προβλεπόμενος υετός (βροχή, χιόνι κλπ.) για την Παρασκευή σύμφωνα με το προγνωστικό μοντέλο της Γερμανικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας
Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

Άνεμοι: Μέτριων εντάσεων από μεταβλητές διευθύνσεις στο Ιόνιο, ισχυροί από βορειοανατολικές διευθύνσεις στο Βόρειο Αιγαίο

Τόσο την Πέμπτη, όσο και την Παρασκευή, είναι αυξημένος ο κίνδυνος εμφάνισης υδροστρόβιλων στο Ιόνιο.

Κατά τη διάρκεια του προαναφερθέντος διημέρου, ο κίνδυνος για πλημμύρες λόγω των έντονων, ραγδαίων και παρατεταμένων βροχοπτώσεων είναι αυξημένος για όλο το Ιόνιο, καθώς και για τους Νομούς Ημαθίας και Λάρισας.

Επιμέλεια: Γιάννης Δραβίλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου